II. Mondj egy dalt azokért…

Loading Események

II. Mondj egy dalt azokért…

Emlékezés a magyar rockzene nagy halottaira.

Program:

18.00-19.00       Mini Art-űr
19.15-20.15       Korál Tribute Band
20.30-21.30       Tunyó Öröksége
21.45-22.45       Tűzkerék xT

 

Immár második alkalommal állítja színpadra a budakalászi Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár a Mondj egy dalt azokért… Fesztivált. Az első rendezvény (2018. augusztus 25.) sikerére való tekintettel most, 2024. szeptember 21-én a rockzene szerelmesei ismét találkozhatnak kedvenceikkel – ezúttal a KKMH nagytermében.

Az első fesztivál óta eltelt hat esztendőben tovább gyarapodott az Égi zenekarba igazolt zenészek száma. 2020 novemberében Balázs Fecó a Korál alapító frontembere, 2023 áprilisában pedig a legendás Mini atyja, fuvolista-énekese, Török Ádám hagyott itt bennünket. S, ha már ők nem lehetnek közöttünk, dalaik tovább élnek a közönség lelkében és az emléküket ápoló tribute zenekarok repertoárjában.

A miskolci Mini Art-űr zenekar a 2019-es év eleje óta tolmácsolja tisztelete tárgya a Mini együttes emblematikus szerzeményeit. „Nem vagyunk hagyományos értelemben tribute vagy cover zenekar” – állítja Völgyi Béla Tibor Bécó fuvolista-énekes, hozzátéve, hogy „a számok egy részét saját arculatunkra formálva közvetítjük a közönségnek, ugyanakkor saját dalainkban újra gondoljuk ezeket az értékeket”. Munkásságukat Török Ádám is elismerte, aki többször vendégeskedett a zenekar fellépésein. Ugyancsak 2019-ben alakult a jórészt felvidéki muzsikusokból verbuválódott Korál Tribute Band, amely a nevében jelzett formáció legnagyobb sikereit idézi fel koncertjein. Énekesük Kiss Zoltán többször volt a nagy Korál, illetve a Balázs Fecó és Barátai formáció vendégfellépője.

Tunyogi Péter a P. Mobil és a Tunyogi Rock Band frontembere 2008-ban hagyta el a földi világot, örökül hagyva egyedi, senkihez nem hasonlítható orgánumát, valamint az említett két formáció veretes dalait. Ezt az óriási értéket, szellemi-kulturális hagyatékot őrzi-ápolja és viszi tovább 2015 óta a Tunyó Öröksége zenekar, amely céljának tekinti az eredetihez hű megszólalást, előadásmódot. Ehhez nélkülözhetetlen a Hammond-orgona, a markáns gitár és a hangképet színesítő női vokalisták. Esztergom városából indult 1990-ben a Tűzkerék xT, amely Radics Béla munkásságát hivatott megidézni. Műsorukban a gitárkirály saját szerzeményei mellett azon rock-blues klasszikusok (Jimi Hendrix, Cream, stb.) is helyet kapnak, amelyek RB. Kapitány példaképei voltak.
„Mondj egy dalt azokért, akik nincsenek itt” – Radics Béla, Tunyogi Péter, Balázs Fecó és Török Ádám. Négy olyan muzsikusra emlékezünk 2024. szeptember 21-én a Kós Károly Művelődési Házban, aki munkásságával örökre beírta nevét a magyar rock-blues történetébe.
Hegedűs István

Jegyek elővételben a tixa.hu oldalon 4.500,-Ft, a koncert napján a helyszínen 5.000,-Ft

2024. szeptember 21.

Részletek

Dátum: szeptember 21.
Időpont: 18:00 - 23:00

Kerekesszékkel megközelíthető program Gyermekbarát program

Helyszín

Bálterem

Szentendrei út 9.
Budakalász, Pest

Megnyitás Google Térképen