Képzőművész Kör

Loading Események
  • Ez az esemény elmúlt.

Képzőművész Kör

képzőművész kör

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár Képzőművész Köre vár minden érdeklőt tíz éves kortól. Szabadidőtöltésként, szakirányú felvételire készülve, mindenki a saját tudás szintjének megfelelő feladatokon keresztül sajátíthatja el a különböző rajzi és festészeti eszközöket.

A foglalkozásokon a következő témákkal, anyagokkal ismerkedünk:

  • kockológia
  • forgástestek és egyszerű csendéletek, egy illetve két ponton rögzített drapéria,
  • ismerkedés a szénnel mint rajzi technikával
  • porpasztel mint festői eszköz
  • művészeti anatómia csonttan
  • portré és mozdulatrajz
  • akvarell és akril

A képzőművész körbe járók nyaranta vidám hangulatú napközis művésztelepen vehetnek részt, ahol belekóstolhatnak a pein-air festészetbe.
Lehetséges helyszínek: Kálvária domb, Duna-part, Omszk-park, Budakalász utcái.

A művészettörténeti alapok elsajátítását, illetve a felvételire való felkészülést  Külüs László festőművész, képzőművész-tanár youtube csatornája segíti:
A foglalkozásokon minden szerdán és pénteken 16 – 19 óra között vehetnek részt az érdeklődők.
Külüs László : 06-30-954-2781
2021. június 16.

Részletek

Dátum: június 16.
Időpont: 16:00 - 19:00
Ismétlődő:

Minden 1. héten megtartott esemény, ami 16:00 órakor kezdődik minden szerda és pénteki napon és 2021. 09. 01. dátumig ismétlődik.


(Összes megtekintése)

Kerekesszékkel megközelíthető program Gyermekbarát program

Helyszín

Galéria

Szentendrei út 9.
Budakalász,

Megnyitás Google Térképen

Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető