Budakalászi Íróklub

Loading Események
  • Ez az esemény elmúlt.

Budakalászi Íróklub

Budakalászi Íróklub

Kreatív íróklubként indult baráti társaság vagyunk. Havi rendszerességgel tartjuk összejöveteleinket a budakalászi Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban, de van, hogy valamelyikünk otthonában találkozunk.

Több éve vagyunk már együtt. Folyamatosan alakultunk át a kreatív íróklubból irodalmi alkotóműhellyé. Egyikünk sem főállású író, de szeretünk írni. Többnyire ihletből alkotunk, amikor úgy érezzük, hogy most muszáj papírra vetni valamit. Emellett íróklubos összejöveteleinken is találunk ki magunknak „kötelező” témákat, majd megbeszéljük az így született alkotásokat. Nyaranta írótábort tartunk Lesenceistvándon a Szőlőhegyen egy présházas hétvégi nyaralóban. Itt több időnk van irodalommal foglalkozni, saját kötetünk kiadását tervezni, és még kirándulni is.

A két éve kiadott első kötetünk kapcsán több helyen tartottunk felolvasóestet, az elsőt Budakalászon, aztán Tapolcán, Lesenceistvándon és Badacsonytördemicen is, úgy érezzük sikeresen. Azóta ismét születtek olyan alkotások, amelyekből – úgy gondoltuk – érdemes összeállítanunk egy második kötetre valót.

Mostanra mindegyikünknek kialakult az egyéni hangja, sajátos stílusa, meg tudjuk mondani az írás néhány mondatából, hogy melyikünk a szerző. Változatos, színes, egyedi alkotások születtek a megadott témákban. Erre a tarka, sokszínűségre utal a mostani kötetünk címe is: AKVARELL.

A kötet lektorálásában egyik alkotótársunk felesége, Kóródy Judit segített. A borítólapon lévő akvarellt és az illusztrációkat egy másik alkotótársunk férje, Dudás Sándor készítette.

A kötet megjelenése alkalmából Felolvasóestet tartunk 2020-ban.

Zsiga Árpád – az Íróklub vezetője

zsigaarpadgabor@gmail.com

2020. április 23.

Részletek

Dátum: 2020. 04. 23.
Időpont: 18:00 - 20:00
Ismétlődő: Havonta egy alkalommal csütörtökön 18:00 -tól
(Összes megtekintése)

Kerekesszékkel megközelíthető program Gyermekbarát program

Helyszín

Előadó

Szentendrei út 9.
Budakalász,2011

Megnyitás Google Térképen

Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető