Meseelemzés

Loading Események
  • Ez az esemény elmúlt.

Meseelemzés

Barcza Katalin vagyok, meseterápiás szakember. 

A meseterápia egy olyan önfejlesztő, önismeretet elősegítő terápiás módszer, amely a népmesékben lévő ősi tudáskincs segítségével mutatja meg a bennünk lévő lehetőségeket, megoldásokat. A Kincskereső Meseterápiás Módszert alkalmazom, amelynek alapja a jungi pszichológia. Munka közben a mesékben lévő szimbólumok, képek közvetlenül a tudattalanunkhoz kapcsolódnak, így idéznek elő mély fölismeréseket.  Ezt a módszert használhatjuk egyéni és kiscsoportos munkára. Hozzá fordulhatunk, ha elakadtunk valamely élethelyzetünkben, vagy ha mélyebb önismeretre, feltárásra vágyunk.

A Faluházban három különböző csoport is működik, mindegyik havi egy alkalommal. Van egy serdülőkorú gyermekek számára, emellett két felnőtt csoport, amely különböző tematikával dolgozik. Mindháromban 6-7 résztvevő van, a csoportokba meghatározott időközönként lehet csatlakozni.

A stabilitás, belső biztonság miatt a csoportok összetétele állandó, csatlakozni minden év augusztus végén lehet a megadott létszám erejéig a mesefejtes@gmail.com címen vagy a 06 70 333 6524 telefonszámon.

2020. június 04.

Részletek

Dátum: 2020. 06. 04.
Időpont: 18:00 - 20:00
Ismétlődő: Havonta egy alkalommal találkoznak a csportok.
(Összes megtekintése)

Kerekesszékkel megközelíthető program Gyermekbarát program

Helyszín

Oktatóterem

Szentendrei út 9.
Budakalász,2011

Megnyitás Google Térképen

Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető