Akvarell festés, zöldségkóstoló és kapura rúgás

Akvarell festés, zöldségkóstoló és kapura rúgás

Vajon mi köti össze e három izgalmas, de különböző tevékenységet? Nem más, mint a Városnap!

Településünk minél átfogóbb megismerését célzó, szeptember 3-án megrendezésre kerülő, hagyományos rendezvényünkön a Városnapon idén 13 figyelemre méltó helyszín sorakozik fel. Így lehetséges az, hogy a helyi közösségek bemutatásán túl a sport mellett művészeti tevékenységeket is kipróbálhatunk és számos ingyenes előadáson, koncerten vehetünk részt szinte egész nap.

A Kálvária domb új helyszínként debütál idén, ahol Külüs László Barcsay -díjas festőművész vezetésével képzőművész szabadegyetem nyílik délelőtt 10 órától. Az érdeklődők profi segítséggel készíthetik el akvarell festményüket, ahol a megörökítésre váró téma nem lesz más, mint a dombtetőről feltáruló egyedülálló budakalászi panoráma. Az alkotáshoz szükséges valamennyi eszközt és magát az elkészült festményt is megkapják a résztvevők a helyszínen.

A meghitt sétákra hívogató, festői Omszk – tó partján elhelyezkedő BMSE focipályán, a helyi sportkedvelők második otthonában, tizenegyesrúgó bajnokságon drukkolhatunk az elhivatott ifjú titánoknak 14 órai kezdettel.

A nap folyamán érdemes lesz egy kellemes sétával kilátogatni a Klisovác utca végén található Közösségi Kertek területére is, hogy finom falatokat kóstolhassunk a veteményes bioterményeiből és gyakorlati tapasztalatokra épülő előadást hallgathassunk a fenntartható kertészkedésről. A családok számára ügyességi és kreatív játékokat is kínálunk a helyszínen 10 órától.

Műsorfüzet: ITT