Kultúr Piknik 2023-ban is

Kultúr Piknik 2023-ban is

A program a művelődési ház belső udvarán kerül megrendezésre.


Az idei nyár méltó zárása lehet a harmadik alkalommal megrendezett Kalászi Kultúr Piknik, melyre a szervezők a budakalászi Hollóvölgybe várják az érdeklődőket.  A Nagykevély lábánál elterülő gyönyörű lankás zöld területen szeptember 23-án délutántól estig a kultúráé lesz a főszerep. A völgy bejáratánál a szervezők finom falatokkal,  limonádéval és a Schieszl borház boraiból készített fröccsel várják a látogatókat.

Az eseménynek évről évre remek közösségformáló ereje van, a hangulatos koncertek mellett a gyerekek és felnőttek egyaránt könnyen megtalálhatják a számukra megfelelő kikapcsolódást.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a jazz most sem maradhat ki a programból, a Jazzformers Szalkay Dávid vezetésével lép színpadra, saját és szerzői alkotások is felcsendülnek majd a koncerten.  A nap folyamán a következő zenei élményt az alternatív könnyűzene egyik emblematikus képviselője, a Heaven Street Seven zenekarból jól ismert Szűcs Krisztián akusztikus formációja adja majd.

A festői táj és a hangulatos koncertek mellé pedig nem is kell más, mint egy finom pohár bor.

Felkértük Kézdy Dánielt, a budakalászi Kálvária Pince borszakértőjét, hogy kalauzoljon el minket a különlegesebb borok világába, mind e közben pedig fröccs – történeteket hallgathatunk Hamvas Béla tollából.

Természetesen a gyerekeket sem hagyhatjuk ki a napból, Danny Bain rendhagyó, interaktív meséjével és egyedi, afrikai hangszereivel kápráztatja el az aprónépet. A fán lakó gyermek meséje egy afrikai történetet dolgoz fel, melyet most autentikus környezetben, a fák lombjai alatt, plédeken heverészve hallgathatunk meg a gyerekekkel.

Két zenei élmény között megpihenve kapcsolódhatunk a Bábozd Zöldre Egyesület kézműves foglalkozásához a „zölddé válás” jegyében,  majd táncra perdülhetünk Ruttkai Borival és zenekarával. A nagyobb gyerekek az ősi magyar hagyományokhoz visszanyúló íjászkodást is kipróbálhatják Nyers Csaba vezetésével és, ha még mindig valami izgalmasra vágyunk, akkor egy rendhagyó kultúrkvízben tehetjük próbára tudásunkat a magyar borokról.

Találkozzunk szeptember 23-án a Hollóvölgyben, Budakalászon!