Május 13-án nyit a Mentáskert Kalászi Termelői Piac

Május 13-án nyit a Mentáskert Kalászi Termelői Piac

Jó hír a termelőknek és a leendő vásárlóknak is, hogy 2021. május 13-án (csütörtökön), polgármesteri engedéllyel, először nyithat ki a Mentáskert Kalászi Termelői Piac!

A tervek szerint a piac és vásár ezt követően minden csütörtökön 14-19 óra között működhet a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár (hátsó) udvarán, melynek címe: 2011 Budakalász, Szentendrei út 9.

Habár a piac kültéren lesz, a szervezők kérik a mindenkor hatályos járványügyi biztonsági előírások betartását (maszk használata, távolságtartás stb.)! Kézfertőtlenítő a művelődési házban és a játszótér kerítésén is található.

Parkolni az intézmény parkolójában lehet, a szabad helyek erejéig.

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető