Budakalászi Kórus

Budakalászi Kórus

A Budakalászi Kórus 2005-ben alakult Eredics Gábor, a Vujicsics együttes vezetője és akkori zeneiskola- igazgató kezdeményezésére, Méhes Imre, a Teleki-Wattay Művészeti iskola tanárának és karnagyának  vezetésével, aki az  észak-budai agglomeráció zenei életének egyik meghatározó személyisége. 

Jelenlegi tagjai között még mindig ott találjuk a tizenöt évvel ezelőtti alapító tagokat, de a kimaradó, főleg fiatal, életkezdő volt zeneiskolásokat mindig sikerült felkészült és lelkes új tagokkal pótolni. A kórus jelenlegi létszáma 22 fő. A tagok jó részének életkora ötven év körül mozog, tehát stabil életstílussal rendelkezik, melynek szerves része a kóruséneklés, művészi és a közösség iránti igény szempontjából egyaránt.
A kórus alapítása óta rendszeres szereplője volt a Pomáz-Szentendre vonzáskörzetében szervezett kulturális eseményeknek, kórustalálkozóknak, ünnepi rendezvényeknek.  Eddigi legrangosabb minősítését 2015-ben, a KÓTA /Kórusok országos Tanácsa/ által Keszthelyen szervezett Éneklő Magyarország dalos-találkozón érte el,  Arany Minősítést Országos Dicsérővel.
Repertoárjuk széles, madrigálok, reneszánsz dalok, magyar népdal feldolgozások, kortárs művek, stb.
A folyamatos munkában 2018-ban történt sajnálatos változás. Az alapító karnagy hosszan tartó, súlyos betegsége miatt Méhes Imrét egykori Zeneakadémiai diáktársa, Orosz Erzsébet helyettesíti, aki gimnáziumi kórusaival /Óbudai Árpád Gimnázium/ és népdalénekes együtteseivel ért el szép sikereket. A zökkenőmentes karnagyváltásnak és a karnagy gyógyulásába vetett reménynek köszönhetően a kórus munkájának folyamatossága nem szakadt meg.
A Kórus folyamatosan várja az énekelni szerető új tagokat.
Kóruspróba: szerdánként 18:30
Kapcsolattartó: Polonkai Zsuzsanna, kórustitkár. Tel.: +36-20/485-7597

Hozzászólások

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tájékoztatás

Tisztelt Látogatóink!

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a 484/2020 (XI.10.) Kormányrendelet, 12. paragrafus j) bekezdése az alábbiakat határozza meg a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről:

„A muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvényben meghatározott

ja) muzeális intézménynek,

jb) nyilvános könyvtári ellátást biztosító intézménynek,

jc) kép- és hangarchívumnak,

jd) közművelődési intézménynek,

je) közösségi színtérnek

jf) integrált kulturális intézménynek

a látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás tilos.”

A rendelet 2021. január 11-ig érvényes.

Tisztelettel:   Benkó Attila

Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár - intézményvezető