Budakalászi Kórus

Budakalászi Kórus

A Budakalászi Kórus 2005-ben alakult Eredics Gábor, a Vujicsics együttes vezetője és akkori zeneiskola- igazgató kezdeményezésére, Méhes Imre, a Teleki-Wattay Művészeti iskola tanárának és karnagyának  vezetésével, aki az  észak-budai agglomeráció zenei életének egyik meghatározó személyisége. 

Jelenlegi tagjai között még mindig ott találjuk a tizenöt évvel ezelőtti alapító tagokat, de a kimaradó, főleg fiatal, életkezdő volt zeneiskolásokat mindig sikerült felkészült és lelkes új tagokkal pótolni. A kórus jelenlegi létszáma 22 fő. A tagok jó részének életkora ötven év körül mozog, tehát stabil életstílussal rendelkezik, melynek szerves része a kóruséneklés, művészi és a közösség iránti igény szempontjából egyaránt.
A kórus alapítása óta rendszeres szereplője volt a Pomáz-Szentendre vonzáskörzetében szervezett kulturális eseményeknek, kórustalálkozóknak, ünnepi rendezvényeknek.  Eddigi legrangosabb minősítését 2015-ben, a KÓTA /Kórusok országos Tanácsa/ által Keszthelyen szervezett Éneklő Magyarország dalos-találkozón érte el,  Arany Minősítést Országos Dicsérővel.
Repertoárjuk széles, madrigálok, reneszánsz dalok, magyar népdal feldolgozások, kortárs művek, stb.
A folyamatos munkában 2018-ban történt sajnálatos változás. Az alapító karnagy hosszan tartó, súlyos betegsége miatt Méhes Imrét egykori Zeneakadémiai diáktársa, Orosz Erzsébet helyettesíti, aki gimnáziumi kórusaival /Óbudai Árpád Gimnázium/ és népdalénekes együtteseivel ért el szép sikereket. A zökkenőmentes karnagyváltásnak és a karnagy gyógyulásába vetett reménynek köszönhetően a kórus munkájának folyamatossága nem szakadt meg.
A Kórus folyamatosan várja az énekelni szerető új tagokat.
Kóruspróba: szerdánként 18:30
Kapcsolattartó: Polonkai Zsuzsanna, kórustitkár. Tel.: +36-20/485-7597

Hozzászólások

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nyári nyitvatartás

Kedves Látogatóink!

A könyvtár július 27-től augusztus 16-ig zárva tart.  Ezen időszakon kívül az évközi rend szerint várjuk Önöket szeretettel!

Könyvtár nyitva tartási rendje:

Hétfő és péntek: 9-14

Kedd és csütörtök: 13-18

Kérjük, továbbra is előre egyeztetett időpontban látogassák könyvtárunkat: 26/40-10-69. Maszk viselése kötelező.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A művelődési ház a rendezvények és nyári táborok rendjéhez igazodik. 

A  szervező iroda az alábbiak szerint működik:

Hétfő és péntek: 9.00 - 15.00

Szerda: 12.00 - 18.00

2020. augusztus 3-9. között zárva tartunk.

Várjuk Önöket szeretettel! 

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai