Budakalászi Kórus

Budakalászi Kórus

A Budakalászi Kórus 2005-ben alakult Eredics Gábor, a Vujicsics együttes vezetője és akkori zeneiskola- igazgató kezdeményezésére, Méhes Imre, a Teleki-Wattay Művészeti iskola tanárának és karnagyának  vezetésével, aki az  észak-budai agglomeráció zenei életének egyik meghatározó személyisége. 

Jelenlegi tagjai között még mindig ott találjuk a tizenöt évvel ezelőtti alapító tagokat, de a kimaradó, főleg fiatal, életkezdő volt zeneiskolásokat mindig sikerült felkészült és lelkes új tagokkal pótolni. A kórus jelenlegi létszáma 22 fő. A tagok jó részének életkora ötven év körül mozog, tehát stabil életstílussal rendelkezik, melynek szerves része a kóruséneklés, művészi és a közösség iránti igény szempontjából egyaránt.
A kórus alapítása óta rendszeres szereplője volt a Pomáz-Szentendre vonzáskörzetében szervezett kulturális eseményeknek, kórustalálkozóknak, ünnepi rendezvényeknek.  Eddigi legrangosabb minősítését 2015-ben, a KÓTA /Kórusok országos Tanácsa/ által Keszthelyen szervezett Éneklő Magyarország dalos-találkozón érte el,  Arany Minősítést Országos Dicsérővel.
Repertoárjuk széles, madrigálok, reneszánsz dalok, magyar népdal feldolgozások, kortárs művek, stb.
A folyamatos munkában 2018-ban történt sajnálatos változás. Az alapító karnagy hosszan tartó, súlyos betegsége miatt Méhes Imrét egykori Zeneakadémiai diáktársa, Orosz Erzsébet helyettesíti, aki gimnáziumi kórusaival /Óbudai Árpád Gimnázium/ és népdalénekes együtteseivel ért el szép sikereket. A zökkenőmentes karnagyváltásnak és a karnagy gyógyulásába vetett reménynek köszönhetően a kórus munkájának folyamatossága nem szakadt meg.
A Kórus folyamatosan várja az énekelni szerető új tagokat.
Kóruspróba: szerdánként 18:30
Kapcsolattartó: Polonkai Zsuzsanna, kórustitkár. Tel.: +36-20/485-7597
Tájékoztatás

KÖNYVTÁRI CSEREPONT indul 2020. február 16-tól a Faluház könyvtárában:
 
Részletek:
– előzetes egyeztetés után az alábbi lehetőségekkel készülünk:
– könyvkölcsönzés
– kint lévő könyvek visszavétele
 
– Egyeztetés és az átvétel és kiadás időpontja:
kedd 09-13 óra
csütörtök 14-18 óra
 
Új könyvek kölcsönzésére az olvasónál kint lévő könyvek visszahozatala után van mód.
 
Kölcsönzési idő 1 hónap

Egyeztetés a 26/401-069-es telefonszámon vagy a konyvtar@koskarolymh.hu email címen lehetséges.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a könyvtár területére tilos a belépés, nincs lehetőség a helyszínen a könyvek válogatására, csak az előzetesen egyeztett könyvek kiadására van lehetőség.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a Cserepont szolgáltatás igénybevételénél is kötelező a 1,5 méter távolságtartás, illetve az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése!