Méhes Imre Kórus

Méhes Imre Kórus

A Budakalászi Kórus 2005-ben alakult Eredics Gábor, a Vujicsics együttes vezetője és akkori zeneiskola- igazgató kezdeményezésére, Méhes Imre, a Teleki-Wattay Művészeti iskola tanárának és karnagyának  vezetésével, aki az  észak-budai agglomeráció zenei életének egyik meghatározó személyisége. 

Jelenlegi tagjai között még mindig ott találjuk a tizenöt évvel ezelőtti alapító tagokat, de a kimaradó, főleg fiatal, életkezdő volt zeneiskolásokat mindig sikerült felkészült és lelkes új tagokkal pótolni. A kórus jelenlegi létszáma 22 fő. A tagok jó részének életkora ötven év körül mozog, tehát stabil életstílussal rendelkezik, melynek szerves része a kóruséneklés, művészi és a közösség iránti igény szempontjából egyaránt.
A kórus alapítása óta rendszeres szereplője volt a Pomáz-Szentendre vonzáskörzetében szervezett kulturális eseményeknek, kórustalálkozóknak, ünnepi rendezvényeknek.  Eddigi legrangosabb minősítését 2015-ben, a KÓTA /Kórusok országos Tanácsa/ által Keszthelyen szervezett Éneklő Magyarország dalos-találkozón érte el,  Arany Minősítést Országos Dicsérővel.
Repertoárjuk széles, madrigálok, reneszánsz dalok, magyar népdal feldolgozások, kortárs művek szerepelnek benne.
A folyamatos munkában 2018-ban történt sajnálatos változás. Az alapító karnagy hosszan tartó, súlyos betegsége miatt Méhes Imrét egykori Zeneakadémiai diáktársa, Orosz Erzsébet helyettesíti, aki gimnáziumi kórusaival /Óbudai Árpád Gimnázium/ és népdalénekes együtteseivel ért el szép sikereket. A zökkenőmentes karnagyváltásnak és a karnagy gyógyulásába vetett reménynek köszönhetően a kórus munkájának folyamatossága nem szakadt meg.
Folyamatosan várják az énekelni szerető új tagokat.
Kóruspróba ősztől újra: szerdánként 18 órától
Kapcsolattartó: Polonkai Zsuzsanna, kórustitkár. Tel.: +36-20/485-7597