Képzőművész Kör

Képzőművész Kör

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár Képzőművész Köre vár minden érdeklőt tíz éves kortól hétfőn, szerdán és pénteken 17-órától 20-óráig.
Szabadidőtöltésként, szakirányú felvételire készülve, mindenki a saját tudásszintjének megfelelő feladatokon keresztül sajátíthatja el a különböző rajzi és festészeti eszközöket.

A foglalkozásokon a következő témákkal anyagokkal ismerkedünk: kockológia, forgástestek és egyszerű csendéletek, egy illetve két ponton rögzített drapéria, ismerkedés a szénnel mint rajzi technikával, porpasztel mint festői eszköz, művészeti anatómia csonttan, portré és mozdulatrajz, akvarell, akril. A képzőművész körbe járók nyaranta vidám hangulatú napközis művésztelepen vehetnek részt ahol belekóstolhatnak a pein-air festészetbe. Lehetséges helyszínek: Kálvária domb, Duna-part, Omszk-park, Budakalász utcái.

A művészettörténeti alapok elsajátítását, illetve a felvételire való felkészülést Külüs László festőművész, képzőművész-tanár youtube csatornája segíti.

Hozzászólások

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tájékoztatás

Tisztelt Látogatóink!

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a 484/2020 (XI.10.) Kormányrendelet, 12. paragrafus j) bekezdése az alábbiakat határozza meg a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről:

„A muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvényben meghatározott

ja) muzeális intézménynek,

jb) nyilvános könyvtári ellátást biztosító intézménynek,

jc) kép- és hangarchívumnak,

jd) közművelődési intézménynek,

je) közösségi színtérnek

jf) integrált kulturális intézménynek

a látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás tilos.”

A rendelet 2021. január 11-ig érvényes.

Tisztelettel:   Benkó Attila

Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár - intézményvezető