Rozmaring Szerb Táncegyüttes

Rozmaring Szerb Táncegyüttes

Az együttes 16 éve alakult, próbáinknak és rendezvényeinknek a Faluház ad otthont. A táncosok és zenészek a szerb folklór rajongói, szabadidejüket a szerb néptánc és népzene tölti ki, hétvégente fellépnek az ország különböző pontjain, rendszeresen tartanak táncházakat és részt vesznek a környékbeli szerb közösség ünnepein, báljain, nemzetiségi rendezvényein. A több, mint 30 tagot számláló felnőtt és gyermekcsoport hetente kétszer próbál, ahol a hétvégi fellépésekre gyakorolnak, vagy új táncokat tanulnak.

Rendszeres fellépői vagyunk a sződligeti mezőgazdasági vásárnak; a lórévi, a csobánkai, a siklósi és a székesfehérvári szerb búcsún, a rácalmási Városnapon és Tökfesztiválon, az Ajvár fesztiválon Deszken, és budapesti Balkán Hangja rendezvényeken.

Évente többször vendégszerepelünk Szerbiában, ezen kívül jártunk már Horvátországban, Görögországban, Szlovéniában is.

Repertoárunkban több, mint tíz anyaországi, ill. hazai szerb koreográfia szerepel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden táncot a tájegységnek megfelelő népviseletben adjunk elő, így Magyarországon egyedülálló népviselet gyűjteményünk van, ami attól is különleges, hogy amit lehet, magunk állítunk elő. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a szerb nemzetiségi kultúra érdekében kifejtett munkásságunkért 2019-ben magas rangú állami kitüntetésben részesültünk, a Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjat vettük át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől. Állandó kísérő zenekarunk a környékbeli népzenészekből álló Ruzmarin FolkeStars zenekar. Anyaszervezetünk a Ruzmarin Szerb Hagyományőrző Kulturális Egyesület, melynek elnöke és a felnőtt táncegyüttes vezetője Horváthné Vaizer Enikő, a gyerekcsoport munkáját Kosznovszki Zorica irányítja.

Hozzászólások

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nyári nyitvatartás

Kedves Látogatóink!

A könyvtár július 27-től augusztus 16-ig zárva tart.  Ezen időszakon kívül az évközi rend szerint várjuk Önöket szeretettel!

Könyvtár nyitva tartási rendje:

Hétfő és péntek: 9-14

Kedd és csütörtök: 13-18

Kérjük, továbbra is előre egyeztetett időpontban látogassák könyvtárunkat: 26/40-10-69. Maszk viselése kötelező.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A művelődési ház a rendezvények és nyári táborok rendjéhez igazodik. 

A  szervező iroda az alábbiak szerint működik:

Hétfő és péntek: 9.00 - 15.00

Szerda: 12.00 - 18.00

2020. augusztus 3-9. között zárva tartunk.

Várjuk Önöket szeretettel! 

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai