Újra látogatható a városi könyvtár!

Újra látogatható a városi könyvtár!

Kedves Olvasóink!
Budakalász Város könyvtára 2021. május 10-étől (hétfőtől) újra megnyitja kapuját.
A könyvtár az alábbi szabályok figyelembevételével látogatható ún. küszöbön történő kölcsönzéssel:
• csak előre egyeztetett időpontban (időpontkérés telefonon: 26/401-069 vagy e-mailben a könyvtar@kokskarolymh.hu címen);
• a maszkviselés továbbra is előírás.
A leadott kéréseket hétfőn 9-13 óra, kedden 9-13 óra és csütörtökön 14-18 óra között lehet átvenni a könyvtár ajtajában.
Így tesszük hozzáférhetővé mindenki számára a könyvek kölcsönzését. A csak visszahozni szánt könyveket is ebben az időben várjuk.
Előre is köszönjük a megértésüket és az együttműködésüket!
Sok szeretettel várjuk az olvasni vágyókat!
A könyvtár munkatársai
Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető