Aranyakkord és TOTORO

Loading Események
  • Ez az esemény elmúlt.

Aranyakkord és TOTORO

Az Aranyakkord formációt Kiss Tibor (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) hozta létre egy 2018-as ködös januári napon teljesen öntudatlanul. Egymás mellett ültek gitárral a kezükben és rájöttek, hogy megalakultak. Az Aranyakkord egy kísérleti műhely, dalkeltető, játék a zenével és a szöveggel. Sajátságos pszichedelikus-akusztikus hangulat, Rock’n’Roll rezervátum, szellemidézés, hangzásvilágát éppúgy jellemzi az utcai poros romantika, mint az éteri csilingelések. A két jóbarát és kolléga tulajdonképpen már 10 éve ír közösen dalokat filmzenéhez, egyéb projektekhez, Vasti több Quimby lemez felett bábáskodott producerként is, de csak mostanra értek össze teljesen a szálak a próbaterem kanapéján. Állandó vendégként csatlakozott a duóhoz Gábor Andor „UFO”, aki mágikus ütőhangszeres játékával színesíti a produkciót. Koncertjeik is ezt a szobazene hangulatot idézik meg, ahol a közönség közelebb kerülhet a dalok gyökeréhez. Saját számaik mellett improvizációk képében helyet kap a pillanat, életművük egyéb dalai és kedvenceik feldolgozása is. Az Aranyakkord eddigi fennállása alatt több hazai koncert mellett többször járt már Európában és a tengerentúlon is.

Vendég: Totoro

Kollarics Anna és Attila egy ukulelével és egy gitárral. Magyarul. Testvérek, akik rájöttek, hogy a kutya otthon van elásva.

2020. Totoro zenekar
2020. aug. – első megjelenés (Valami még)
2021. – július és december között 9 koncert, többek között meghívás útján az Ördögkatlanon és a Fishingen is játszhatnak.
2022. – Akvárium címmel megjelenik az első nagylemezük

A 2020-as Made in Pécsre jelentkezve alakultak meg, ekkor írták meg az első néhány dalukat. Aztán olyan jól sikerült, hogy folytatták, és idén már az első nagylemezükre készülnek.

Előzetes: ITT

Az esemény a Hangfonó sorozat és a Kalászi Vigasság fesztivál része.

Jegyek kaphatók ITT és az esemény előtt a helyszínen a befogadóképesség erejéig. Fogyatékkal élők és kísérőjük, valamint 12 év alattiak számára ingyenes a belépés.

 

2022. június 10.

Részletek

Dátum: 2022. 06. 10.
Időpont: 20:30

Kerekesszékkel megközelíthető program Gyermekbarát program