Fotókiállítás

Loading Események
  • Ez az esemény elmúlt.

Fotókiállítás

A Budakalászi Fotó és Videó Klub 2005-ben alakult, azóta –immár 16. éve- folyamatosan működik a Faluházban. Évente egyszer, az előző évi fotótermésből összefoglaló kiállítást rendeznek, már több, mint tíz éve. Idén a járvány miatt a januári kiállítás elmaradt, helyette most, szeptemberben tudják megmutatni a csoporttagok a képeiket.

A falakra összesen 60 darab kép kerül, amelyek 10 szerzőtől valók.

A képek nagyon változatosak a témáikat illetően, van köztük hagyományos portré, természetfotó, táj-épület ábrázolás, sport, kísérleti-montázs fotók, makro-fotó és légi felvétel (drónfotó) is.

A kiállítások sosem tematikusak, mindig a szerzőknek legkedvesebb felvételek kerülnek a közönség elé. A cél, hogy e képek elkészítése a fotográfusnak, szemlélése pedig a befogadó nézőknek szerezzen örömöt. Ezért nevezi magát a csapat örömklubnak.

Az eltelt 16 év alatt a szakmai fejlődés is nyomon követhető, évről-évre jobb, kimunkáltabb, esztétikailag is igényesebb képanyag születik, és kerül a közönség elé. Ez nyilvánvalóan a közösségben való alkotás, az egymást inspiráló, támogató közeg eredménye.

Néhány éve indították útjára a „Képnyerő” játékot, amely nagy sikert aratott már az első alkalommal is, ezért mára szinte hagyománnyá vált, így ez folytatódik ezen a kiállításon is. Ennek a lényege, hogy a kiállításra látogatók szavazhatnak egy, nekik leginkább tetsző képre, és közülük három szerencsés -a kiállítás végén- sorsolás útján megnyeri az általa választott képet, a szerző dedikálásával. A játék szabályai a kalaszkamera.hu oldalon és a kiállítás helyszínén is megtekinthetők.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a kiállítás megnyitóján, és természetesen utána is, a Faluház Kávézójába a képek megtekintésére és a közös játékra. A kiállítás szeptember végéig tart nyitva. A csoport klubestjei minden páros héten hétfőn, 17 órától kezdődnek az emeleti előadóteremben. Ha valaki szeretne klubtag lenni, bármelyik klubesten jelentkezhet.

A kiállítást megnyitja Benkó Attila intézményvezető.

Kiállítók: Balázs Klári, Börzsönyi Attila, Fehér János György, Méhely Tamás, Mogyorósi Gitta, Neszveda György, id.Neszveda Péter, Orbán Marcsi, Reikort Ildikó, Szendrei Tibor

2021. szeptember 03.

Részletek

Dátum: 2021. 09. 03.
Időpont: 17:00 - 18:00

Kerekesszékkel megközelíthető program Gyermekbarát program

Helyszín

Kávézó

Szentendrei út 9.
Budakalász, 2011

Megnyitás Google Térképen