Kedvenc képeim délkelet-ázsiai utazásokról

Loading Események
  • Ez az esemény elmúlt.

Kedvenc képeim délkelet-ázsiai utazásokról

📷 Greguss László Géza erdőmérnök, fotós képeit láthatjuk február 29-től a művelődési házban.
1948-ban születtem Tatabányán. Gyermek- és ifjúkoromban Budapesten éltem. 1972-ben szereztem erdőmérnöki diplomát a soproni Erdészeti és Faipari Egyetemen. Az egyetem elvégzése után kerültem Győrbe és azóta itt élek.
Mindig vonzódtam a természethez, korán rácsodálkoztam annak szépségeire. Középiskolás éveimtől kezdve tágult ki a világ és ettől a határainkon túl nyúló tájakat, kultúrákat is megismerhettem. Később egyetemi, majd munkás éveim alatt egyre többet kalandozhattam az egyre távolabbi nagyvilágban.
A világot járva igyekeztem mindig nyitott szemmel járni, mert így lehettem birtokosa annak a számtalan természeti szépségnek, kulturális gazdagságnak, amit a fotóim is őriznek.
Máig gyermeki rácsodálkozással nézem szűkebb környezetem a Kisalföld – Szigetköz és Hanság – gyönyörű tájait. És egyre jobban csodálom a tágas nagyvilág földjeit vigyázó természeti népeket, a másságot őrző kultúrákat, a természet alkotta mesterműveket.
Vallom, hogy mindezekért érdemes sok-sok ezer kilométert utazni.
A fényképezéssel már kiskoromban megismerkedtem. A fényképezőgép munkáim során és utazásaim alatt elmaradhatatlan társammá szegődött. Sokáig csak saját célra, szórakoztatásomra és dokumentációs célból készítettem képeket, de már van két évtizede, hogy – többek unszolására – időnként a nyilvánosság előtt is megjelenek fotóimmal.
Képeim számos kiállításon, szakmai rendezvényeken, pályázatokon szerepeltek sikerrel, megjelentek szakmai kiadványokban, sajtó-termékekben, újságokban, folyóiratokban és megtalálhatók a világhálón.
A mostani kiállításon Délkelet-Ázsia hat országában: Indonéziában, Kambodzsában, Vietnámban, Laoszban, Thaiföldön és Sri Lankán készült képeimből mutatok be egy válogatást.
2024. február 29.

Részletek

Dátum: február 29.
Időpont: 18:00 - 18:30

Kerekesszékkel megközelíthető program Gyermekbarát program