Kollár-Klemencz László: Öreg Banda – zenés irodalmi est

Loading Események
  • Ez az esemény elmúlt.

Kollár-Klemencz László: Öreg Banda – zenés irodalmi est

Budakalászi Irodalmi Estek programsorozat

Kollár – Klemencz László első regénye Öreg Banda címmel 2021 októberében jelent meg. A szerző az erdőből a család erdejébe költözött. A könyv az író többgenerációs zenész családjának és a családja alkotta Öreg Bandának izgalmas, sokszínű életét kíséri végig az ezernyolcszázas évek közepétől, háborúkon, családi és társadalmi drámákon keresztül az ezerkilencszázhetvenes évekig, Pest-megye egy kis sváb falujában, ahol a tradíciókat, az ünnepeket, a szokásaikat, hitüket, de sokszor az életben maradásukat is a zene, az Öreg Banda mentette meg.

Bemutatkozik az újhartyáni Sváb Parti Zenekar

Az újhartyáni Sváb Parti Zenekar 2021. ősze óta vesz részt Kollár-Klemencz László Öreg Banda című könyvének bemutatóján, a regény címét adó Öreg Banda nevű hagyományos sváb zenekar zenei örökösének tartják magukat.

A zenekar 1980 óta zenél együtt, mára kibővülve fiatal helyi zenészekkel. Céljuk Újhartyán település német nemzetiségi zenei hagyományainak átörökítése. A 20. század hagyományos fúvós zenéjét Újhartyánban három zenekar alkotta. Az ő példájukat követve tovább játsszák a polkát, keringőt, marsot, hopszot. A zenekar fontos része Újhartyán kulturális életének, fellépnek önálló műsorral, kísérik a nemzetiségi tánccsoportokat. Újhartyán nagyobb zenei rendezvényei az újévi koncert, egyházi körmenetek zenekarral, a Hartyánfeszt Sváb gasztronómiai és kulturális fesztivál és a karácsonyi koncert.

Előzetes: ITT

Jegyek kaphatók ITT, illetve az esemény előtt a helyszínen.

Várjuk Önöket szeretettel!

2022. március 11.

Részletek

Dátum: 2022. 03. 11.
Időpont: 19:00

Kerekesszékkel megközelíthető program Gyermekbarát program

Helyszín

Bálterem

Szentendrei út 9.
Budakalász, Pest

Megnyitás Google Térképen