Korpás Éva és Dina’s World koncert

Loading Események

Korpás Éva és Dina’s World koncert

Korpás Éva és zenekara- Népzenei koncert
Korpás Éva legújabb, Szívharang című lemezén a népzenéé a főszerep, kicsit megfűszerezve sajátos zenei ötletekkel. A női szempontból megélt szerelmet mutatja be, annak minden szépségével és szívfájdalmával együtt. Hangulatok varázsa, pillanatok megélése, felidézése – a zene mélységes hatalmával. A Felvidék sokszínű zenei világa mellett megjelenik az ettől a területtől nagyon távoli Moldva zenei világa is.
A KONCERT KÖZREMŰKÖDŐI:
Korpás Éva – ének
Csernók Klára – hegedű
Takács Ádám – hegedű
Kuti Sándor – cimbalom
Papp Endre – brácsa
Hanusz Zoltán – nagybőgő
KORPÁS ÉVA mielőtt szólókarrierbe kezdett, 14 éven át volt a Tükrös együttes énekese. Dolgozott többek között Balogh Kálmán cimbalomművésszel, közreműködött Berecz András albumán. Koncertezik saját zenekarával, valamint Herczku Ágnes mellett a Rendhagyó Prímástalálkozó szólóénekese.
Korpás Éva legfontosabb díjai:
2001 – a NÉPMŰVÉSZET IFJÚ MESTERE cím a Tükrös zenekar tagjaként
2010 – FONOGRAM-DÍJ a Tükrös együttessel készített A mi Mezőségünk című lemezért
2011 – FONOGRAM-DÍJ a Rendhagyó Prímástalálkozó albumával
2013 – HARMÓNIA-DÍJ HÁROM KATEGÓRIÁBAN
2017 – a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által alapított TEHETSÉGNAGYKÖVET cím
2018 – KÜLHONI MAGYARSÁGÉRT DÍJ
Korpás Éva és zenekarának fellépését támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma – Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.
Dina’s World
Dina Pandzarisz énekes-zeneszerző a szefárd zene nagyköveteként vált ismertté Európa-szerte. Dina a világzene kiemelkedő előadója, Európa-turnéi során eljutott a legnevesebb fesztiválok, koncerttermek színpadaira, történelmet írt, a magyar énekesnők közt elsőként adott nagykoncertet a Szefárd Világzenei Fesztiválon, Cordobában. Dina repertoárjában az ősi ladino dalok mellett megtalálhatóak görög, török, arab, zsidó, kurd, örmény, spanyol és indiai dalok is, mind eredeti nyelven. A Dina Zenekar tagjai világszínvonalú zenészek, többszörösen Gramofon-, Prima- és Artisjus díjas előadók: Tálas Áron (zongora), Szokolay Dongó Balázs (furulya), Ifj. Tóth István (nagybőgő). A koncert során a hamarosan megjelenő Dina’s World nagylemezen hallható dalok szólalnak majd meg. Az ősi, szakrális népzenei mélységek a modern megoldásokkal ötvözve egy világon egyedülálló műsort kínál a hallgatók számára.

 

A koncert a Hangfonó programsorozat része. Belépés a hatályos járványügyi szabályok szerint lehetséges.
A Dina’s World fellépését az NKA Hangfoglaló Program támogatja.
Várjuk Önöket szeretettel!
2021. augusztus 15.

Részletek

Dátum: augusztus 15.
Időpont: 19:00 - 22:00

Kerekesszékkel megközelíthető program Gyermekbarát program

Helyszín

Kerthelyiség

Szentendrei út 9.
Budakalász, 2011

Megnyitás Google Térképen

Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető