Rédei Magda grafikus kiállítása

Loading Események
  • Ez az esemény elmúlt.

Rédei Magda grafikus kiállítása

A bor története az emberiség története

Megnyitja Wirth Imre költő, író, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa

Közreműködik Fehér Anna színművész

“Rédei Magda grafikái, illusztrációi egyedi találmányok. Ehhez a technikához hasonlót soha nem láttam. A témaválasztásnál irodalmi tájékozottsága ritka jó indítás. Az idők folyamán képei bővültek a lágy, akvarelles háttér megjelenésével. Az alkotás olyan, mint egy matematikai képlet. Szín- és formavilága zárt egységet alkot, amelynek törvényét nem engedi megbontani. Ezért tetszenek Rédei Magda művei. Remélem még sok szép képet fog készíteni.” Révész Antal grafikus

Szakmai életrajz
1942-ben született Budapesten. Grafikus és bölcsész, utóbbi diplomáját az ELTE BTK magyar nyelv- és irodalom szakán szerezte. Mesterei a főiskolán Krajcsirovits Henrik és Végvári János voltak. Alkalmazott grafikusként a HUNGEXPO és az AGROTERV vállalatoknál, valamint a GRAFOFM+M Kft-nél dolgozott. Rövid ideig tanított rajzot. A Zsigrai Stúdió kiadásában néhány képeslapja jelent meg, a Kismama magazinban pedig illusztrációi. 1998 és 1999 nyarán a decsi művésztáborban dolgozott, azóta készít képeket kiállításokra is. 2003. február 23-án a MTV1 Galéria című műsorában mutatkozott be.

Technikájáról
Papírral és ollóval fest. Tépi, illetve vágja a papírt, majd ragasztja, aszerint, hogy a téma mit kíván. A legvékonyabb vonalat sem rajzzal, hanem ollóval papírból kivágva alakítja ki.

A kiállítás megtekinthető 2022. október 22-ig nyitvatartási időben a Galériában.

2022. szeptember 02.

Részletek

Dátum: 2022. 09. 02.
Időpont: 18:00

Kerekesszékkel megközelíthető program Gyermekbarát program

Helyszín

Galéria

Szentendrei út 9.
Budakalász,

Megnyitás Google Térképen