Természetjáró Kör szeptemberi túra

Loading Események
  • Ez az esemény elmúlt.

Természetjáró Kör szeptemberi túra

Elvarázsolja a szemlélőt Budakalász természeti környezetének sokszínűsége egész évben, ennek jegyében szerveztük meg a Természetjáró Kört Gerstenkorn András geológus szakértő vezetésével. A séták keretében közösen fedezhetjük föl a Pilis kapujának természeti csodáit – méghozzá itt, a lakóhelyünk környékén! A kirándulások során a Kevélyek vonulatának a budakalásziak által kevésbé látogatott részeit is időről időre bejárjuk, miközben az ott lévő érdekességeket, kirándulóhelyeket tekintjük meg. Több kilátópontról élvezhetjük a gyönyörű panorámát. A túrák mellett izgalmas kincskereséssel egybekötött geochoaching játékokat is szervezünk.

Szeptember 18. szombat

“A Pilis szívében” útvonal: Két bükkfa-nyereg, Pilis-nyereg, Leány-Legény-Ariadne barlangrendszer (Csévi szirtek), Vaskapu-völgy, Vaskapu-szikla, Klastrom-kert, Pilisszentkereszt.

Útvonal hossza: 12,5 km, közepesen nehéz túra, tele csodás sziklákkal, barlangokkal, szurdokokkal, emelkedőkkel és néhány meredek lejtővel.

Időtartam: 6 óra gyaloglás.

Indulás: találkozó 9 órakor a Lenfonógyári HÉV megállóban

Oda- és visszajutás: tömegközlekedéssel, először Pomázig HÉV-el, majd a dobogókői buszról a Két bükkfa-nyeregnél leszállva, visszafelé Pilisszentkereszten kell felszállni a buszra és Pomázig menni, onnan HÉV-el haza.

Regisztráció: andras.gerstenkorn@gmail.com

Információ: +36 20 544 9261

Részvételi díj: 500 Ft / fő, fizetendő a helyszínen a túra kezdetén

Várjuk szeretettel a természet szerelmeseit! Tartsanak velünk egy kellemes sétára!

2021. szeptember 18.

Részletek

Dátum: 2021. 09. 18.
Időpont: 09:00 - 17:00

Kerekesszékkel megközelíthető program Gyermekbarát program

Helyszín

Budakalász

Kárpátok őre szobor
Budakalász, Budakalász 2011

Megnyitás Google Térképen