Tuby

Loading Események
  • Ez az esemény elmúlt.

Tuby

Ki is Tuby valójában?
“Balogh József vagyok, a művész nevem Tuby, de régebben Lil’JSK voltam. Jelenleg a Petzelt József Technikum és Szakképző iskolába járok az öt éves kereskedelmi tagozaton tanulok.
A rap zene úgy jött az életembe, hogy két éve megnéztem az 50 cent életéről szóló filmet (pénzed vagy életed). Mindig is a kedvenc zenei műfajom a rap volt, csak ezelőtt soha nem gondolkodtam azon, hogy mi lenne, ha én is kipróbálnám a rap szakmát.
Ez a film inspirált arra, hogy írjam meg az első dalszövegeimet, kezdjem el a rappelést, a 8 merfőld című film ami Eminem életéről szól, szintén inspirált és freestyleozgattam és napról napra jobb lettem a rapben .
Először más híres amerikai rapperek zenei alapjára írtam a zenéimet, majd felvettem őket egy fülhallgató mikrofonnal egy telefonos alkalmazással. Amikor a szüleim megtudták, hogy rappelek csodálkoztak, tetszett nekik és én örültem ennek és később vettek is nekem egy egészen jó mikrofont, a youtub-ra töltögettem fel a zenéket.
Kaptam pozitív és kevésbé építő visszajelzéseket is, de én nem adtam fel.
Kezdetben a probléma az volt, hogy az aláfestő zenék nem az saját szerzeményeim voltak, ezért le kellett törölnöm ezeket a zenéket.
A Kalász Suliba jártam általános iskolába, ahonnan úgy búcsúztam el a tanároktól, hogy írtam róluk egy zenét, és ezt elő is adtam a színpadon a ballagáson.
Idővel elhatároztam, hogy még az aláfestő zenéket is én csinálom meg, ami működik is, csak a mai napig nem vagyok benne elég fejlett szinten és nincsenek hozzá felszereléseim.
Egy telefonos alkalmazással oldottam meg a felvételeket az aláfestő zenéket és a mixelést és minden mást is.
A Petzelt József Technikum és Szakképző iskolába megismertem egy Botond nevű srácot, akivel összebarátkoztam, megmutattam neki a zenéimet és ő ismert egy Adrián nevű srácot, aki az aláfestő zenék készítésével foglalkozik (beatmaking). Találkoztunk és azóta ő csinálja nekem az aláfestő zenéket és nyugodtan ki merem jelenteni, hogy ő bizony egy profi. Megírok egy dalszöveget, aztán megkérem Adriánt, hogy csináljon egy beatet, felveszem a zenét és kiteszem youtub-ra.
.Kétféle képpen szoktam dalszöveget írni, van egy mód amikor bekapcsolok egy véletlenszerű (random) beatet a youtub-on és elkezdek freestyleozni (spontán kitalálni a szöveget és azt rappelni) és mindezt rögzítem.
A hangulatomtól függ, milyen témában írok épp szöveget, a fájdalmam, az örömöm, félelmem, vágyam, jelenem, múltam.
Általában olyan szövegeim vannak amivel kritizálom ezt az egész világot, a generációt, hogy én mit nem látok helyesnek és mit akarok, ami történjen.
A rap műfaján belül az Oldschoolt képviselem Ha nem a zenével foglalkozom, akkor a barátaimmal szoktam időt tölteni, ha van szabadidőm:) Annyira szoros kapcsolatba vagyunk, mintha egy család lennénk.
Nagy álmom sok ember előtt rappelni, miközben látom, hogy ugrálnak a zenémre, kiabálják a nevem és mikor lement az előadás, hallom a nagy tapsot.
Otthon nagyon sokszor nem tudok felvételeket készíteni a nagy hangzavar miatt, ezért szeretnék rendes stúdióban dolgozni profi emberekkel.”
2023. május 27.
Ingyenes

Részletek

Dátum: 2023. 05. 27.
Időpont: 19:30 - 20:30

Kerekesszékkel megközelíthető program Gyermekbarát program

Helyszín

Bálterem

Szentendrei út 9.
Budakalász, Pest

Megnyitás Google Térképen