Vigad koncert

Loading Események
  • Ez az esemény elmúlt.

Vigad koncert

Virtuóz délszláv tamburazene

A ViGaD együttest három fiatal népzenész hívta életre. Nevük az alapító tagok keresztneveinek kezdőbetűiből álló mozaikszó, Vince, Gáspár és Dániel. A nemrégiben Csőke Dávid hegedűs szólistával és Varga Lőrinc bőgőssel kvintetté bővülő formáció a délszláv népzene dallamait szólaltatja meg olyan különleges hangszerekkel mint a tambura. Fiatal koruk ellenére több olyan rangos koncertteremben is fellépett az együttes, mint például a MüPA vagy a Pesti Vigadó, de rendszeresen muzsikálnak táncházakban is.

Tagok:

Csőke Dávid – hegedű, brács tambura, szaxofon
Eredics Vince – harmonika
Varga Lőrinc – bőgő
Zetelaki Dániel – tambura
Zetelaki Gáspár – tambura, derbuka

Koncert programunk egy különleges utazásra hívja hallgatóinkat a délszláv népzene izgalmas világába. Szentendre, Pomáz, Budakalász környékéről indulva haladunk egyre délebbre Mohács érintésével egészen a balkáni zenéig. Komplex zenei élmények lehetőségét kínáljuk hallgatóink számára a hangszerbemutatótól, a néprajzi érdekességeken, a zene és tánc kapcsolatán keresztül a kamarazenei hangzás és hagyománytisztelet egylényegű megszólalásáig.

A koncerten való részvétel a Köszönjük Magyarország program jóvoltából ingyenes!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a fenntartó Önkormányzat rendelkezése alapján mindannyiunk egészségének védelme érdekében
november 9-től intézményünk területére látogatóink kizárólag maszkban léphetnek be!  Köszönjük megértésüket!
2021. december 10.

Részletek

Dátum: 2021. 12. 10.
Időpont: 19:00 - 20:30

Kerekesszékkel megközelíthető program Gyermekbarát program

Helyszín

Bálterem

Szentendrei út 9.
Budakalász, Pest

Megnyitás Google Térképen