Véradás a művelődési házban, március 30-án (kedden)

véradás Budakalászon, 2021. 03. 30.

Véradás a művelődési házban, március 30-án (kedden)

A Magyar Vöröskereszt Solymár-Szentendre csoportja véradást tart a budakalászi művelődési házban (Faluházban). Sok szeretettel várják az önkéntes véradókat!
Időpont: 2021. MÁRCIUS 30., KEDD, 14:00–18:00
Helyszín: Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár, Budakalász
Cím: 2011 Budakalász, Szentendrei út 9.

A járvány miatt a művelődési ház a nagyközönség számára amúgy zárva tart, de a véradás idejére, a véradók számára kinyitunk. Biztosítani fogunk kézfertőtlenítő szert, és a mosdók is üzemelni fognak. Minden véradótól kérjük az orrot és szájat is eltakaró maszk viselését, valamint a legalább másfél méteres biztonsági távolság megtartását!
Köszönjük, és mi is szeretettel várjuk a véradókat!

Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető