Lustige Schwaben kórus

Lustige Schwaben kórus

A Lustige Schwaben kórus 1999 decemberében alakult a sváb hagyományok ápolásáért. Rendezvényeinek és próbáinak a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár ad otthont a hét minden keddjén 17.30 -19.30 óráig. Karnagyuk Tóth András. A kórus aktívan részt vesz Budakalász kulturális életében és ápolja a sváb hagyományokat. A megalakulását követően az elmúlt 21 évben a sváb és német énekek megőrzésével foglalkoztak. A kórus fellépett már a németországi Kahl Am Main -ban és Backnanban is. A kórus 2005 – ben és 2016 -ban a kórusok versenyén arany minősítést kapott. Folyamatosan várják az énekelni szerető új tagokat. Fontos, hogy a német nyelv ismerete nem feltétel.

Jelentkezni lehet Székely Zoltánnál

a következő telefonszámon: +36 20 9347 155

 

 

Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető