Numizmatikai Csoport

Numizmatikai Csoport

A klub a Magyar Numizmatikai Társulat kihelyezett egységeként kezdi meg működését a Házban.

„A Társulat célja az érmészet, különösen hazai érmészetünk tudományos művelése, az éremgyűjtésnek s az érmészetnek, ennek szépművészeti szempontból is, előmozdítása, s a tárgy iránt érdeklődők között az érintkezés fenntartása és fejlesztése.” Hiszen „…hány korszaka van hazánk történetének, amelyből alig maradt ránk más adat, mint néhány kis pénz s egy-egy érem, s ezen az alapon épül fel ama korszak politikájának és kultúrájának története.” Ezért kívánjuk „…e tudományt az őt megillető magas polcra helyezni, az iránta való érdeklődést új életre kelteni.”

Ez az 1901. május 14-én, a Társulat alakuló közgyűlésén elhangzott célkitűzés azóta mit sem változott, a Társulat ma is ezeknek, a nagy elődök által oly szépen megfogalmazott követelményeknek kíván megfelelni. Büszkék vagyunk arra, hogy a történelem viharait átvészelve több mint 120 éve lankadatlanul támogatni tudjuk ezt a nemes célt, és a jövőben is igyekszünk az ennek megvalósításához szükséges feladatokat az adott kor kihívásainak eleget téve minél magasabb szinten ellátni.

Rohanó világunkban kevesebb időt tudunk tölteni nyugalmat, elmélyülést igénylő dolgokkal így akár a numizmatikával is, vagy nincs időnk messziről eljutni a fővárosba a székházba a könyvtárban rendezett előadásra vagy adatokat gyűjteni. Várunk minden érdeklődőt aki szeretne megismerkedni a történelem kézzel is megérinthető pillanataival, kérdése és tudásszomja van. Nem feltétel a Társulati tagság, de lehetőség van mindenki számára akár tagként is csatlakozni.

Csoport: ITT

Interjú: https://www.youtube.com/watch?v=dVWVUMcVZAg

További információ:

Gajdos Zsolt +36 20 444 0044