Budakalász régészeti kincsei – digitális tárlatbemutató a Faluházban

Loading Események
  • Ez az esemény elmúlt.

Budakalász régészeti kincsei – digitális tárlatbemutató a Faluházban

Budakalász története bőven túlnyúlik azon a léptéken, amiben gondolkozni szoktunk. A Kevély oldalában található Zöld-barlangból származó leletek szerint már 17000 évvel ezelőtt is éltek itt emberek. Az elmúlt évszázadban Budakalászon és a Dolina-völgyben 15 lelőhelyen folyt régészeti feltárás. Dr. Ottományi Katalin régész közreműködésével digitális tárlatot készítettünk, melyben a jelenlegi utcahálózatra vetítve mutatjuk be a fellelt fantasztikus emlékeket. Történelmi korszakonként megtudhatjuk, kik éltek itt a paleolitikum, a rézkor, a rómaiak, vagy a népvándorlás idején.

Május 21-én 18.00 órától a Faluház Dísztermében láthatják majd az érdeklődő budakalásziak először a városunk régészeti kincseiről készített gazdag anyagot.

Az eseményen dr. Ottományi Katalin beszámol a több mint kétéves programról és végig kalauzol bennünket a különleges kiállításon. A Budakalász régészeti kincsei kiállítás a városvezetés megrendelésére a Ferenczy Múzeumi Centrum közreműködésével készült el. A kiállítás a bemutató másnapjától Budakalász honlapján mindenki számára elérhető lesz.

2024. május 21.
Ingyenes

Részletek

Dátum: május 21.
Időpont: 18:00 - 19:00

Kerekesszékkel megközelíthető program Gyermekbarát program

Helyszín

Bálterem

Szentendrei út 9.
Budakalász, Pest

Megnyitás Google Térképen