Numizmatika – Győri Péter – Máig élő középkor: az angol £sd rendszer

Loading Események
  • Ez az esemény elmúlt.

Numizmatika – Győri Péter – Máig élő középkor: az angol £sd rendszer

A Numizmatikai klub a Magyar Numizmatikai Társulat kihelyezett egységeként, nagy érdeklődéssel övezve kezdte meg működését a Művelődési Házban.

„A Társulat célja az érmészet, különösen hazai érmészetünk tudományos művelése, az éremgyűjtésnek s az érmészetnek, ennek szépművészeti szempontból is, előmozdítása, s a tárgy iránt érdeklődők között az érintkezés fenntartása és fejlesztése.” Hiszen „…hány korszaka van hazánk történetének, amelyből alig maradt ránk más adat, mint néhány kis pénz s egy-egy érem, s ezen az alapon épül fel ama korszak politikájának és kultúrájának története.” Ezért kívánjuk „…e tudományt az őt megillető magas polcra helyezni, az iránta való érdeklődést új életre kelteni.”

Ez az 1901. május 14-én, a Társulat alakuló közgyűlésén elhangzott célkitűzés azóta mit sem változott, a Társulat ma is ezeknek, a nagy elődök által oly szépen megfogalmazott követelményeknek kíván megfelelni. Büszkék vagyunk arra, hogy a történelem viharait átvészelve több mint 120 éve lankadatlanul támogatni tudjuk ezt a nemes célt, és a jövőben is igyekszünk az ennek megvalósításához szükséges feladatokat az adott kor kihívásainak eleget téve minél magasabb szinten ellátni.

Rohanó világunkban kevesebb időt tudunk tölteni nyugalmat, elmélyülést igénylő dolgokkal így akár a numizmatikával is, vagy nincs időnk messziről eljutni a fővárosba a székházba a könyvtárban rendezett előadásra vagy adatokat gyűjteni. Várunk minden érdeklődőt aki szeretne megismerkedni a történelem kézzel is megérinthető pillanataival, kérdése és tudásszomja van. Nem feltétel a Társulati tagság, de lehetőség van mindenki számára akár tagként is csatlakozni.

Legközelebbi időpontok:

jan. 30. hétfő

febr. 27. hétfő

márc. 27. hétfő

április. 24. hétfő

—————————————————————————————————-

A 2023. januári előadás témája:

Győri Péter – Máig élő középkor: az angol £sd rendszer

—————————————————————————————————

További információ:

Gajdos Zsolt +36 20 444 0044

2023. január 30.

Részletek

Dátum: 2023. 01. 30.
Időpont: 17:00 - 20:00

Kerekesszékkel megközelíthető program Gyermekbarát program

Helyszín

Díszterem

Szentendrei út 9.
Budakalász, 2011

Megnyitás Google Térképen