Nagy siker az új az aerobik- és tánctábor

Nagy siker az új az aerobik- és tánctábor

A mozgás, a tánc és a sport jegyében telt ez a hét is a Faluházban. Az aerobik- és tánctáborunk utolsó napjához érkeztünk, melyet első ízben szervezett nálunk két nagy reményű fiatal lány Márkus Lilla és Horváth Mónika.

Az aerobik és pilates elemek mellett különböző táncstílusokat ismerhettek meg a gyerekek az élményekkel és új barátságokkal is bővelkedő napközis táborban. E mozgásformák nagy előnye, hogy rendszeres végzése során erősödnek és szálkásodnak az izmok, valamint hatékonyabbá válik a koncentráció és a gondolkozás.

A lányok képzett vezetők, korábban öt évig tartottak kiscserkészek számára táborokat, innen is erednek többek közt gyermekekkel kapcsolatos tapasztalataik. Lilla közben elvégzett egy színházi táncos képzést, így merült fel benne a gyerektábor ötlete. Modern tánc óráiba a hip – hop mellett limon technikára épülő elemeket is belecsempész. Ez utóbbi stílus legfőbb ismérve, hogy a fő hangsúlyt az összehúzás és az elengedés kapja, így a gyerekek könnyen megélhetik a szabad mozgás felemelő élményét. Móni a hétköznapokban elsősorban felnőtt csoportos aerobik és pilates órákat tart, a táborban a gyerekekhez igazítja tanítási stílusát és módszerét. Számukra teljes mértékben az alapoktól, apránként, könnyen befogadható módon építi fel az órákat.

A tapasztalatok szerint jó hangulatban, lelkesen teltek az órák, gyorsan tudtak haladni és a résztvevő gyerekek is hamar feloldódtak. „Minden várakozásunkat felülmúlta a táborunkban résztvevő lányok tehetsége és odaadó munkája. A táncórák közötti szünetekben folyó játékok és egyéb programok alatt is szuper volt velük a hangulat.” – számol be Lilla és Móni élményeikről.

A lányok három koreográfia keretében fogják bemutatni, hogy ezzel a remek alapanyaggal meddig is lehet eljutni csupán egyetlen hét leforgása alatt. Szeretettel várunk minden érdeklődőt július 7-én pénteken délutáni rövid előadásukra a Faluház tánctermébe 15.30-ra.

Interjú 6:47- től: ITT