Közösségi festés képei a falainkon

Közösségi festés képei a falainkon

Az idei “Sétálj Budakalászon” eseményünk keretében 12 helyszínen vártuk a budakalásziakat a város minél alaposabb megismerésére és közösségeink építésére is lehetőséget kínáló programokkal. Egyik kiemelt színterünk a hagyományokhoz híven a festői üdülősziget a Luppa volt, amelyet komppal érhettek el a látogatók. Az egyedi helyszínen regatta versennyel, helytörténeti sétával, főző- és tollasversennyel, esti kertmozival, tombolával és éjszakába nyúló nyárbúcsúztató táncmulatsággal színesítették a napot a szervezők, a Faluház munkatársai, valamint a Luppa Egyesület képviselői.

A program részeként közösségi festésen is részt vehettek vendégeink, ahol Külüs László budakalászi Barcsay díjas festőművész egyengette a résztvevők kezének ecsetvonásait. Az elkészült két nagy méretű falikép ma kikerült a Faluház földszinti folyosójának falára, így látogatóink erre járva rácsodálkozhatnak a fiatal tehetségek művészi látásmódjára, mellyel a Luppa – sziget két jellegzetességét ábrázolták, a hatalmas fákkal szegélyezett Platán sort és a néhai Diós Sándorról elnevezett kultikus evezős találkozóhelyet, a Sanyi bácsi büféjét.

Köszönjük mindazoknak, akik a közösségi festés alkalmával programunkon szívvel- lélekkel alkottak, az eredmény magáért beszél!