A Zeneiskola vizsgaidőszaki élményei

A Zeneiskola vizsgaidőszaki élményei

A Kalász Művészeti Iskolában újra elérkezett a vizsgaidőszak.

Már javában zajlanak a szolfézs és hangszeres vizsgák, melyek idén a hosszan elhúzódó járványügyi helyzet miatt élőben vagy digitálisan kerülnek megrendezésre. Tanáraink és növendékeink közül sokan választották az utóbbit, de azért voltak szép számmal az élő előadás izgalmát vállalók is. Az élő koncertszereplést 1-1,5 év kihagyás után nem könnyű megoldani a gyermekeknek, hiszen a közönség előtti, egyetlen pillanatra koncentrált és megismételhetetlen fellépést is időzíteni, gyakorolni kell. A többször megismételhető felvételnél pedig az frusztrálja az előadót, hogy minden hiba rögzítve marad, nem pedig elszáll, mint az élő előadás esetén. Akár így, akár úgy, de minden növendékünk műsorát élvezettel hallgatjuk és örülünk, hogy a pandémia sem vetette vissza a muzsikálás iránti kedvüket. Ebben felbecsülhetetlen volt  a szülők áldozatos segítsége, nélkülük nem tudtunk volna ennyit teljesíteni ebben a tanévben. Köszönettel tartozunk nekik ezért! – számolt be Hermeszné Uracs Mónika intézményvezető az eseményről.

Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető