Adventi díszben a Ház

Adventi díszben a Ház

A hét minden napja a dekorálás és készülődés jegyében telt a Házban, hiszen már karnyújtásnyira van tőlünk az idei első ünnepváró gyertyagyújtás. A termek és terek feldíszítése mellett átszállítottuk és felfrissítettük a városi ünnepségsorozat nélkülözhetetlen kellékét, a városi betlehemet, amely Sáfár Benedek fafaragó, a Népművészet Ifjú Mestere díj tulajdonosának keze munkáját dicséri. Az alkotás belső falaira a Külüs László festőművész vezette Képzőművész Kör ifjú tehetségei varázsoltak friss színeket. Nálunk járva idén is megtekinthetik a közönségkedvenc Tündérkertet, melynek miniatűr szereplőit a foglalkozásra érkező gyerekek rendszerint a lépcsőfordulóban letáborozva időtlenül szemlélnek.

A munka itt nem ér véget, hiszen a Faluház csapatának dekorációs projektje a héten a város több pontján tovább folytatódik. Idén a Lenfonógyár HÉV megállóban található városi karácsonyfán túl, a Petőfi téren és az Omszk-parkban is találkozhatnak karácsonyi díszletekkel a budakalásziak.

A művelődési ház munkatársainak tevékenységét Uttóné Ochodniczki Vanda koordinálta és vezette, emellett segítségükre volt Bodó Éva virágkötő és az Önkormányzat zöldkarbantartó munkatársai. A városi dekorációhoz az Önkormányzat nyújtott anyagi támogatást.

Köszönjük a résztvevőknek együttműködést!

Szeretettel várjuk Önöket programjainkra az ünnepi díszbe öltöztetett tereinkbe!