Csemegék az olvasóknak

Csemegék az olvasóknak

Ezúttal mintegy negyven újdonsággal bővítettük könyvtárunk kínálatát. Kiemelten ajánljuk Olvasóközönségünk figyelmébe a következő könyveket Fazekas Borbála könyvtárvezető válogatásában.

 

Davis Walliams: Mamut a múltból

Hahó, David Walliams-rajongók! Készen álltok egy gigantikus, mamutméretű kalandra? A Mamut a múltból David eddigi legnagyobb szabású kalandregénye, amely egy tízéves kislány és egy tízezer éves mamut örök barátságának lenyűgözően izgalmas történetét meséli el.

Lackfi János: Hogyan írjunk verset?

Több tucat feladat vár az aktív olvasóra ebben a pörgős, életszagú kézikönyvben. Ugyanis a költészet az életről szól, meg persze halálról, szerelemről, családról, nyelvről, Istenről, örömökről, fájdalmakról. És közben nem olyan nagy kunszt egy kis rímelést vagy anapesztust tanulni. Meg a szabad vers szabályait. Kézműves költészetet. Mert hogy ez jó mulatság, jó buli, jó játék. Akkor is, ha olykor véresen komoly játék.

Jón Kalman Stefánsson: Ásta

Ásta. Reykjavíkban az 1950-es évek elején ezt a nevet adja Sigvaldi és Helga másodszülött lányuknak. „Ásta léte a szeretetből fakad, és szeretetben nevelkedik majd” – gondolják a szülők, hiszen a kislány az izlandi irodalom egyik nagy hősnőjének nevét viseli, ráadásul az ást szeretetet jelent. Azonban az idill nem sokkal később szertefoszlik.
Ez a lírai, érzékeny, sok hangon megszólaló új Stefánsson-regény – mely kirakósként áll össze a szereplők emlékeiből és az érzéseikhez kapcsolódó költői asszociációkból – egyszerre szól a szeretet sürgető vágyáról és az arra való képtelenségről.

Anne de Courcy: Chanel a Riviérán

A Chanel a Riviérán a gondos kutatómunkát a remek elbeszélői stílussal ötvözve mutatja be a bőség és az éhezés, a hősök és kollaboránsok ellentmondásos korát egy olyan világban, amely a legragyogóbb magasságokból zuhant a mélybe, és egyaránt elénk tárva gazdagok és szegények, kivételezettek és elűzöttek sorsát.

Rosie Tremain: A kegyelem szigetei

“Elképesztően olvasmányos… az év leginkább magával ragadó könyve.” – Sunday Times

A kegyelem szigetei olyan regény, amely felgyújtja az érzékeket. Bátor szellemi útkeresés, mely megmutatja, hol lelhet oltalomra az ember a könyörtelen világban.

A könyvtár adatbázisában itt lehet keresni:

http://szikla.net/szikla

Időpontkérés a következő telefonszámon lehetséges: 26/401-069

Várjuk önöket szeretettel