Dicséretes arany minősítést szerzett a Méhes Imre Kórus

Dicséretes arany minősítést szerzett a Méhes Imre Kórus

Második alkalommal érdemelte ki a Faluházban rendszeres próbáit tartó Méhes Imre Kórus a Keszthelyi Dalünnep rangos elismerését. Idén hetedik alkalommal rendezték meg a Keszthelyi Dalünnepet, az amatőr kórusok országos fesztiválját. A budakalászi vegyeskar a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával vehetett részt a rendezvényen. Az énekkar a Magyarok Nagyasszonya-Plébániatemplomban az egyházi, míg a Balatoni Múzeumban a világi repertoárral vívta ki a rangos zsűri elismerését. A Kórusok Országos Tanácsa, azaz a KÓTA felel a zenekarok, együttesek, kórusok legmagasabb szakmai minősítéséért, így erről a kitüntetésről is ők döntöttek. Közel negyven énekkar vonult fel ez alkalommal a hagyományosan kétévente szervezett fesztiválon. A Méhes Imre Kórus a három napos megmérettetésen július 1-3. között két jó hangulatú sétáló koncertet is adott a fő téri járókelők, valamint a vasútállomás közönségének nagy örömére. A tavalyi évben a járvány közbeszólt, de jövőre újra megrendezik az eseményt.
A budakalászi kórus 2005-ben alakult Eredics Gábor, a Vujicsics együttes vezetője és akkori zeneiskola- igazgató kezdeményezésére, Méhes Imre, a Teleki-Wattay Művészeti iskola tanárának és karnagyának vezetésével, aki az észak-budai agglomeráció zenei életének egyik meghatározó személyisége. Alapítókarnagyuk halála óta Orosz Erzsébet dirigálja. Az együttes egykori vezetője nevét tavaly vette fel. Az új karvezető már korábban is volt a Kalász Művészeti Iskola szolfézstanára, tehát a városhoz régi szálak fűzik. Régi gimnáziumi kórusaival és népzenei együtteseivel egyaránt országos elismertségre tett szert.

A július eleji minősítő hangversenyen tanúsított kiváló szereplésük után a nyári szünetet követően a Budakalászi Városnapon lehet találkozni velük szeptember 3-án szombaton. Műsoruk gerincét a templomban, a múzeumban, valamint a nagy sikerű utcazenélések alkalmával felcsendülő darabok alkotják majd.

Gratulálunk!

forrás: szentendre.media.hu