Egész Budakalász gyászol

Egész Budakalász gyászol

Váratlan tragédia és óriási veszteség érte a várost. Mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy Wágnerné Klupp Katalin november 17-én hajnalban meghalt. A Budakalászi Német Nemzetiségi Egyesület alapítóját, a kalászi német közösség vezetőjét, a budakalászi németek történetének kutatóját, Budakalász díszpolgárát a város saját halottjának tekinti.

A Hírmondó októberi számában megjelent interjúban így emlékezett: „Most ünnepeltük a férjemmel és a családommal az aranylakodalmunkat. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ennyi évtizedet éltünk egymás mellett.”  A cikkben köszönetet mondott azért is, hogy 50 éven át dolgozhatott a budakalásziakért, és az egyesületben évtizedeken keresztül a helyi német közösségért, a hagyományok és a kultúra ápolásáért. Kati különös figyelmet szentelt a Kalászról elűzött sváb családokkal való kapcsolattartásra, a kitelepítés emlékezetének életben tartására. Januárban lett volna 69 éves, hatalmas űrt hagy maga után. Búcsúztatásáról a családdal való egyeztetés után fogunk beszámolni. Forrás: budakalasz.hu

A Kós Károly Művelődési Ház és könyvtár munkatársai is mély megrendüléssel fogadták a hírt és őszinte részvétüket fejezik ki a család felé.

Nagyon fogsz hiányozni, Kati!