Egy álom vált valóra

Egy álom vált valóra

Melengető nyárutón, kápráztató fényekben fürödve valósíthattuk meg az első Kalászi Kultúr Piknik programunkat. Temérdek előkészület és tervezés után szombaton kora délutántól folyamatosan vártuk látogatóinkat frissítő italokkal és vendégváró falatokkal. A környezettudatosság jegyében pattogatott kukorica csomaggal készültünk azok számára, akik autó nélkül érkeztek.
A Hollóvölgy jellegzetes ízvilágának különlegességeit – a lestyános rizseshúst, gömböcöt, medvehagymás pogácsát – Nyers Csaba szakács szolgálta fel. Hagyományőrző kézműves foglalkozásunkon krumplipuskát, szélforgót, malom társasjátékot, drót- és kristályékszereket készíthettek a gyerekek.
Piknikünkhöz a Jazzformers zenészeinek akkordjai és Kollár-Klemencz László ’Ég az erdő’című személyes hangvételű műsora szolgáltak hangulati aláfestésként. A Kálvária Pince kóstolóján a tokaji és villányi borvidék egyedi ízeit Kézdy Dániel hozta testközelbe. Kultúrkvíz vetélkedőnkön a kultúrát kedvelők mérhették össze tudásukat Benkó Attila vezetésével, ahol filmekkel és irodalmi alkotásokkal kapcsolatos asszociációs kérdések kerültek terítékre. A versenyből győztesen kikerülők egy -egy színes fémkulaccsal lehettek gazdagabbak.
Köszönjük mindazoknak, akik energiát nem kímélve hozzájárultak a program megvalósulásához és köszönjük vendégeinknek, hogy részvételükkel emelték az esemény fényét!
Egy vendégünktől idézzük: „Talán egész életemben nem volt részem ilyen barátságos, kedvességgel és szeretettel teli, mindemellett minőségi és természeten tiszta szórakozásban.”
Jövőre Veletek ugyanitt!
A szervezők
A fotókat készítette Szabó Zoltán fotográfus.