Egzotikus dallamok szárnyán

Egzotikus dallamok szárnyán

A korábbi nagy sikerű tematikus francia, ír, kubai napokat követően idén Amerikáé a főszerep szabadtéri koncertjeinken. Rockabily és egzotikus karibi dallamok is felcsendülnek majd a Faluház udvarán a Mentáskert Szabadtéri Színpadon. Az egyedülálló tengerentúli hangulatot több évtizedes zenei múltú, elismert együttesek idézik meg hamarosan a közönség örömére. Egri Péter és a Mystery Gang július 29-én, a Jambalaya zenekar pedig augusztus 26-án este lesz a vendégünk.

Péter gyerekkori álmot valósítva meg hozta létre együttesét, hogy az 1950-es évek Amerikájában kialakult és mindmáig világszerte kedvelt rockabily műfajt megidézze. Zenekarával nemzetközi népszerűségre tett szert, itthon és külföldön egyaránt sok lelkes követője akadt.

A Jambalaya a jazz szülővárosából származó, eredeti new orleansi zenét játszik. Ez a vegyes kultúrájú amerikai, déli vidék ágyazott meg a jazz mellett a blues műfajának is és olvasztotta egybe a francia, karibi, spanyol, angolszász és fekete – afrikai motívumokat.

Bátran ajánljuk ezeket a programokat, ahol a lábak garantáltan ritmusra mozdulnak majd és magával ragad mindenkit a zene izzó lüktetése. A júliusi koncertre jegyek már kaphatók: ITT

Interjú: ITT

Előzetes: ITT és ITT