Félezren is megfordultak Menta Palinta rendezvényünkön

Félezren is megfordultak Menta Palinta rendezvényünkön

Mini – Gyereknapon vehettek részt a budakalászi családok tegnap a Mentáskertben a Faluház udvarán. Menta Palinta rendezvényünket az őstermelői piaccal párhuzamosan szerveztük és fogadtuk kora délutántól estébe nyúlóan a hozzánk ellátogató gyereksereget. Amíg a felnőttek a friss termelői zöldség-gyümölcs, tej-, hústermékek és kézműves portékák közt válogattak vagy kávézónkban beszélgettek,  csemetéik izgalmasan tölthették idejüket a Ház kertjében. A lehetőségek széles köre állt rendelkezésükre, senki nem unatkozhatott, hiszen volt ugrálóvár, arcfestés, koszorú fonás, mézeskalács díszítés, táncház, zeneiskolai mini koncert. Vendégeink kóstolhattak kürtőskalácsot, frissen sült töki pompost és mentás limonádét.
“Ezennel ünnepélyesen is lezárhatjuk az elmúlt kriptahangulatú időszakot, ahol a zárva tartó házba bejárva csak a vakondok és a rigók vártak minket. Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttek és ismét megtöltötték élettel a Házat!”- mondta el a rendezvényt értékelve Benkó Attila intézményvezető.
A fotókat készítette: Uttóné Ochodniczki Vanda és Felföldi Barnabás
Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető