Felkészülés a nyári szezonra

Felkészülés a nyári szezonra

Az újranyitott Kós Károly Művelődési Ház lombos fák övezte kertjében holnap debütál Mentáskert Színpadunk első koncertjével. A nyár folyamán további eseményekkel készülünk ugyanitt a korábbi Örömzene, Hangfonó, Rockház programsorozataink folytatásaként. E rendezvényeink az őstermelői piaccal párhuzamosan, illetve alkalmanként más napokon is látogathatók lesznek a Ház kertjében. Rockház sorozatunk neves fellépők részvételével 2014 óta működik nálunk. Különböző bandák, tribute zenekarok és feltörekvő együttesek egyaránt megfordultak már színpadunkon. A 2016 -ban indult Hangfonó koncertsorozatunk sokféle könnyűzenei stílust megjelenít. Létrejöttének célja a budakalásziak és a kistérség lakóinak zenei kívánságait teljesíteni, illetve megismertetni velük a feltörekvő nemzedékek zenéjét. Az itt fellépő művészek produkciói a könnyűzene széles spektrumát átfogják, úgy, mint a funky, a pop, a jazz, a világzene, az etnofolk, a jazzrock. Az Örömzene komolyzenei sorozatunk szintén öt évvel ezelőtt indult. A kezdetektől sikeres sorozat azóta sok-sok koncerttel bizonyította, hogy Budakalászon és környékén nagy érdeklődés mutatkozik az igényes komolyzenei programok iránt. Ennek keretében, igazodva a művelődési ház adottságaihoz – a kamara- és szólóelőadásokat, valamint az ismeretterjesztéssel egybekötött zenei eseményeket részesítjük előnyben. Az évek során koncertet adott itt Eckhardt Gábor, Hlavacsek Tihamér, a Nemzeti Filharmonikusok zenészeiből álló kamarazenekar, Vámosi-Nagy Zsuzsa és Anne Marshall, Fekete Nándor, a Lanner Kvartett, a Four Fathers és mások. A klasszikus hangszerelésű koncertek mellett megjelennek a programban olyan produkciók is, ahol más műfajokban érdekelt zenészek tesznek utazásokat a komolyzene irányába. Jó példa erre a Sárik Péter Trió (jazz, Beethoven) és a Mini Acoustic World (rock, Bartók).   Ahogy a sorozat neve is sugallja, a szervezők azt szeretnék, ha mindenki megtalálná a maga örömét a színvonalas élőzenei koncertekben!

Igazán nem is a műfaji megjelölés a fontos, sokkal inkább az, hogy a közönséget megérintse a muzsika, százszázalékos élőzene szóljon és hiteles előadók lépjenek színpadra. Fontosnak tartjuk még a személyességet, értjük ez alatt azt, hogy a fellépő zenészek a közönséghez közel kerülhessenek mind térben, mind lélekben, és megszülethessen az a bizonyos varázslat.

A cikk a Pilis-Dunakanyar Hírmondó júniusi számának hasábjain olvasható.

 

 

Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető