Gigantikus városnapi programkínálat a házigazda portáján

Gigantikus városnapi programkínálat a házigazda portáján

Az idei ‘Sétálj Budakalász!’, hagyományos nevén Városnap program házigazdájának, a művelődési háznak hangulatos belső terei és közel 3.000 négyzetmétert felölelő kerthelyisége méltó rendezvényhelyszínt biztosít az itt megszervezett egész napos, ingyenes, színes programkavalkádnak.

A családokat óriás játszóházakkal, kalandparkkal, kézműves foglalkozásokkal várjuk, ahol az apróságok önfeledt kikapcsolódásáé lesz a főszerep.

Sajátos nevelésű igényű gyerekek szülei és a velük foglalkozó szakmabeliek számára lesznek hallhatók érzékenyítő és segítő témájú előadások a nap során. E közösség tagjai, akiket a nehezített társadalmi helyzet is összeköt, kötetlen beszélgetések révén cserélhetik ki tapasztalataikat, ily módon is erősítve egymást.

Kiemelt programunk a házban a Budakalászról elszármazott, világhírnévre szert tett ifjú zenei tehetségek, a Bubreg testvérek koncertje lesz délelőtt, melyet nagy szeretettel ajánlunk a komolyzenét kedvelők figyelmébe.

A fotóklub kiállításának megnyitóján izgalmas felvételeket tekinthetnek meg látogatóink több kategóriában is. Az eseményen a budakalászi fotósok szemszögéből megörökítve láthatunk természet-, városi- és kísérleti fotókat egyaránt.

A Kalász Alapfokú Művészeti Iskola jóvoltából egyedülálló musical világ elevenedik meg az este folyamán. Ígéretes ifjú tehetségek előadásában csendülnek fel a Mamma mia, a Macskák és a Mozart című darabok népszerű melódiái.

A nap méltó zárásaként pedig a huszadik század legsikeresebb zenekarát, a Beatlest idézzük meg a The Bits együttessel. A tagok rajongása, tapasztalata és zene iránti alázata garantálja a profi megszólalást és az ebből következő jó hangulat rendszerint maradandó élményt szerez az őket hallgató közönség számára.

A programok ideje alatt, az egész nap nyitva tartó Grill Terasz ezúttal is ínycsiklandó, friss falatokat és hűsítő italokat kínál majd. Lesz meggysör, Schieszl borok, lángos, grill kolbász, tarja és zöldség, hasábburgonya és rétes.

Műsorfüzet:

2022_09_KKMHK_varosnap