Hétvégi programkavalkád

Hétvégi programkavalkád

Varga János 1956-os szabadságharcos rendhagyó történelemóráján vehetünk részt október 21-én pénteken 18 órai kezdettel. Az előadás címe: 1956 Corvin köz. Varga János 1940-ben született, 1956-ban részt vett a 23-ai tüntetéseken, ott volt a Sztálin-szobornál, és a Rádió ostromához már fegyvereket szereztek a kerületi rendőrségektől. 24-én hazament aludni, de visszatért és fegyveres forradalmár, corvinista lett. Ott volt október 25-én a Kossuth téri sortűznél, részt vett a sebesültek mentésében. Varga János a Vajdahunyad utcai csoporthoz tartozott Wittner Máriával együtt. A belépés díjtalan.
Viczián Pál különleges képi világú fotókiállításának megnyitójára invitáljuk közönségünket “Kódolatom a világnak”címmel szintén ezen az estén 20 órától. Közreműködik a GaLaPa Korcsma Tánczenekar, megnyitja Benkó Attila intézményvezető. Megtekinthető: 2022. november 11-ig, okostelefon, QR kód olvasó és fülhallgató használata javasolt.

 

A nap zárásként Bérczesi Róbert szólókoncertjének akkordjai csendülnek majd fel a Bálteremben 20 órától. A HIPERKARMA frontembere regénybe illően kalandos pályafutása során sokakra volt, van és még lesz is óriási hatással. Az a senki máséval össze nem téveszthető zene- és szövegvilág, ami Robi sajátja, tökéletesen tükrözi az élethez való teljesen egyedi hozzáállását és gondolkodásmódját. Hogyha érdekel egy különös, mégis élhető és szerethető látásmód és szereted a kellemes melódiákat is, akkor mindenképpen nézd és hallgasd meg Robit ezen a koncerten! Jegyek kaphatók a koncert előtt a helyszínen a befogadóképesség erejéig.

Kedvező áron tölthetjük fel éléskamránk polcait október 22-én szombaton vásárunkon 7:30 – 16:00 között. A hazai termelőktől származó zöldségek és gyümölcsök – alma, burgonya, dióbél, káposzta, hagyma- kedvező áron vásárolhatók meg a készlet erejéig.

Emlékezzünk együtt az 1956-os Forradalom és Szabadságharc hőseire október 23-án vasárnap 17 órától. Az emléknapra ünnepi műsorral készülünk, majd menet indul az OMSZK parkba a koszorúzás helyszínére a kopjafához, ahol közösen helyezzük el a megemlékezés virágait. A városi díjakat is ezen a napon adják át.