Ínyencségek és lámpások a piacon

Ínyencségek és lámpások a piacon

Remekbeszabott, változatos őszi műalkotásokkal térhettek haza tegnap is mindazok, akik ellátogattak hozzánk a Mentáskert Piacra, hogy részt vegyenek közös alkotó délutánunkon. A Mindenszentek ünnepére készülődés jegyében zajló foglalkozás során szárnyalhatott a fantázia és a megvalósítási módszerekből sem volt hiány. Fúrót és ragasztópisztolyt is igénybe vehettünk a lámpások elkészítésénél, így varázslatos fényforrások jöttek létre a legkülönfélébb – virág, csillag, inda- motívumokkal. Az üveglámpásokat az újrahasznosítás jegyében alkottuk meg, hiszen alapanyagként egyszerű befőttesüvegeket használtunk és hozzá olyan természetes díszítő elemeket -csipkebogyót, tobozokat, őszi terméseket- melyek ilyentájt erdőn -mezőn és a kertekben is fellelhetők.

Amíg a felnőttek beszerezték a termelői piacon az ízletes házi ínyencségeket – zöldséget, gyümölcsöt, sajtot, füstölt húst, mézet, savanyúságot, aszalványokat-, addig a gyerekek arcfestésen vehettek részt, így a változatos motívumok segítségével egy pillanat alatt denevérré, pillangóvá vagy akár sellővé is változhattak.

Köszönjük mindenkinek az aktív, közösségépítő részvételt! Találkozzunk legközelebb november végén megrendezésre kerülő adventi készületünkön! Részletek hamarosan.

Design: Uttoné Ochodniczki Vanda