Ismerd meg a helyi sváb közösséget!

Ismerd meg a helyi sváb közösséget!

Budakalász történelmének és kultúrájának szerves részért képezik a szerb és sváb nemzetiségek. Több kiváló alkalom is kínálkozik szokásaik, kulináris kínáltuk, zenei világuk megismerésére a hét során. Korábban már beszámoltunk a szerbek által szervezett programokról, most a sváb közösség programkínálatát ajánljuk látogatóink figyelmébe.

Egy fantasztikus hangulatú sörfesztiválra invitálják a nagyérdeműt szeptember 2-án, pénteken 18:30 órai kezdettel a művelődési ház udvarára. A hangulatért az Alpenrose Táncegyüttes, a Kamp Kapelle és a Lustige Schwaben kórus lesz felelős, majd fellép a Platin és a szlovén Ansambel Aktual zenekar.  A programot további nívós vendég fellépők színesítik, úgy mint a szigetcsépi Überrasschung Tánccsoport és a pilisborosjenői Weindorfer Deutschklub kórus. A kihívásokat kedvelők sörivó és szögbeütő versenyen mérhetik össze tudásukat, míg a népviselet iránt érdeklődők hagyományos viselet vásáron válogathatnak a minőségi portékák között.

A városnap alkalmából szeptember 3-án szombaton egész nap látogatható lesz a Schmidt- és a Sváb Tájház a Budai úton. A program során lesz zene, tánc és ínyenc falatok, a nap végén pedig egy izgalmas harmonika bemutatón is részt vehetünk. E napon a részvétel valamennyi programon ingyenes.