Ízutazás a kondérok körül

Ízutazás a kondérok körül

A nyolcadik Pilisi Kóstoló gasztro-fesztiválon 23 csapat, 30-féle nemzetközi és magyar étellel rukkol elő június 12-én 10 órától. Az izgalmas díjakat ígérő főzőversenyen a közönséget zenével, tánccal és tombolával is várjuk, a házigazda Kautzky Armand színművész lesz. Az eseményen fellép a Guliba Társulat, a Pánczél Kristóf – Orbán Bori duó és a Ruzmarin Folkestars.

A Pilisi Kóstoló hagyományos főzőversenyt és gasztronómiai fesztivált idén nyolcadik alkalommal szervezzük meg kulináris programokra és ínyenc falatokra éhes közönségünk számára. Biztató, hogy ismét számos csapat képviselteti magát a megmérettetésen, ahol nem kis kihívást jelent mind az egyedi ízek megkomponálása, mind a gigantikus mennyiségű ennivaló előállítása.

A vasárnapi rendezvényen ezúttal is színes választék várja majd vendégeinket. Az ízlelőszerveket igazi gasztro- utazásra invitáljuk a kondérok körül, melyben Kautzky Armand színművész, házigazda lesz segítségünkre. A hangulatért a Guliba Társulat tánccal és mesékkel, Pánczél Kristóf és Orbán Bori dalokkal, a Ruzmarin FolkeStars szerb népzenével felel. Nem kevesebb mint 23 csapat, 30-féle fogással készül majd a nap folyamán, melyek közt levesek, egytálételek és desszertek egyaránt terítékre kerülnek. A magyar ízek szerelmesei számára harcsával töltött káposztát, birka- és zúzapörköltet, valamint szegedi halászlevet ajánlunk. A nemzetközi konyhát szerb gulyással, orosz borscslevessel, olaszos lecsóval és chili con carne-val idézzük meg. A többi maradjon felfedezésre váró meglepetés!

A versenymezőnyt erős felhozatal jellemzi, ám a korábban már jól összecsiszolódott sikercsapatoknak ezúttal sem lesz könnyű dolguk, hiszen a megelőző évekhez hasonlóan friss főzőtehetségek is színre lépnek majd. Fakanalat ragadnak a város nemzetiségeinek képviselői, sportegyesületi tagok, pedagógusok, művészek, táncosok és természetbarátok, barátok és nagymamák.

A zsűri által legjobbnak ítélt csapat díja vándorserleg lesz, míg az első három helyezett éremmel gazdagodhat. Ha mindez kevés lenne, minden csapat számára egy erre az alkalomra tervezett egyedi köténnyel készülünk. Aki a környezettudatosság jegyében saját evőeszközzel érkezik, tombolasorsoláson vehet részt.