JazzFormers koncert a Kultúr Pikniken

JazzFormers koncert a Kultúr Pikniken

“Jazz itthon és otthon” – ez a címe a Jazzformers együttes koncertjének, melyben az I. Kalászi Kultúr Pikniken lehet részünk. Az együttes többször is megfordult már a budakalászi közönség előtt, és mindig parázs hangulatot teremtettek!

Milyen is volt a jazz a 40-es 50-es években idehaza illetve a tengeren túl, a műfaj otthonában? Párhuzamos világok és dalok, melyek egyidőben, de teljesen eltérő környezetben, társadalmi rendszerben születtek. Izgalmas és egyben szórakoztató koncertre hívjuk vendégeinket a Jazzformers együttes tolmácsolásában. Olyan klasszikusok egymás mellé állításával és megszólaltatásával készülünk, mint Zsüti-azaz-Guttman Dénes György, illetve Henry Mancini, Seress Rezső és Frank Sinatra vagy éppenséggel Demjén Ferenc és Bill Withers!

A Jazzformers kvartett 2015 végén alakult. Akkor egy baráti örömzenélésre trombitálta össze a csapatot Szalkay Dávid. Azóta a zenekar több jelentős hazai fesztiválon, rendezvényen vett részt; rendszeresen koncertezik vidéken és tart önálló esteket. A formáció kiemelten fontosnak tartja az ifjúság zenei nevelését, 2018-tól tart ismeretterjesztő előadásokat a jazzről általános – és középiskolások számára. Produkciójukat a Filharmónia Magyarország is támogatta. Az együttes tagjai számos más formációban is zenéltek már együtt, illetve külön-külön is tagjai voltak
vagy meghívott zenészei jelentősebb produkcióknak.

További részletek az eseménynél:

I. Kalászi Kultúr Piknik