Kertünkbe perdültek a táncosok

Kertünkbe perdültek a táncosok

Kiváló hangulatú táncelőadásokat láthattunk idén is a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó első napján, melyet immár 17 éve rendez meg a Duna Táncműhely a Faluházban. A fesztivál célja a helyzethez alkalmazkodó forma ellenére változatlan: a hagyományos néptáncból és népzenéből inspirálódó kortárstánc koncentrált bemutatása.

Először Góbi Rita „Perdül” című, helyspecifikus, egyszemélyes kortárstánc előadását élhettük át, ahol a kortárs mozdulatvilág, a hagyományos magyar népzene ihlette kontra zene és a land art képzőművészeti irányzat egyszerre jelent meg, középpontba helyezve a humort és az élet élvezetét.

Idén a Notitia Táncműhely Darabos Péter „Nem tudhatjuk” című koreográfiájának részletével mutatkozott be. A darab a jövőbe tekintve, de a múltból táplálkozva keresi a választ arra, hogy miként éljük meg az életünk során szükségszerűen bekövetkező változásokat. Üzenete, hogy nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, a változást pedig nem zárhatjuk ki.

Köszönjük vendégeinknek a részvételt, legyünk együtt ismét a július 16-án megrendezésre kerülő napon is!

Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető