Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

A Kalász Suli és a Szentistvántelepi Általános Iskola ötödikes diákjai vettek részt nálunk a Föld Napja alkalmából kifejezetten részükre szervezett eseményeken. Az iskolán kívüli tanulásra kiváló lehetőséget nyújtott mindhárom délelőtti program.
Gerstenkorn András budakalászi geológus a földtörténet múltjába röpítette vissza a gyerekeket, akik igazi ősmaradványokkal is találkozhattak, a megkövesedett óriás egysejtűektől a jégkorszakban élt barlangi medve koponyájáig. A Dunavirág Vízibusznál egy mikroszkóp és egy kivetítő, valamint Sevcsik András szakavatott segítségével a szemmel alig látható vízi élőlényekkel ismerkedhettek meg az osztályok, és még egy hód és egy vidra bundáját is tanulmányozhatták. A “Kezedben a jövő” című interaktív kiállítás végül jó alkalmat teremtett a játékos ismerkedésre azokkal a környezeti kérdésekkel, amik az emberiség jövőjét egyre inkább meghatározzák.
Reméljük, hogy minden budakalászi kisdiák jól érezte magát! Bízunk abban is, hogy ösztönzést kaptak a további ismeretszerzésre éppúgy, mint az élhetőbb környezetünkért való felelős cselekvésre!
Gondoljunk csak a Föld napja mozgalom egyik jelmondatára: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”