Komák a Mentáskertben

Komák a Mentáskertben

Fergeteges bulit csapott nálunk az elmúlt időben üstökösként a köztudatba robbanó, feltörekvő, fiatal együttes a Carson Coma. A folyamatos teltházzal dübörgő csapat a Mentáskert Színpadon is hozta megszokott formáját. A kezdésre váró fiatalok “Szóljon a Rokk!’ táblákkal felszerelkezve már órákkal a kezdés előtt letelepedtek a legjobb helyekre a színpad előtti első sorokban. Eközben a backstage-ben készülődő zenészek mindazzal a hömpölygő áradatként feléjük törő pozitív energiával doppingolhatták magukat, amely a rajongói levelekből, hozzájuk írt versekből áradt. Lelkesítő élmény volt megtapasztalni, ahogy a karantén összes felgyülemlett feszültségét együtt tombolta ki magából 500 fiatal együtt skandálva a “Nem hagyom magam otthon, otthon a négy fal között!” rigmust. A koncertet követően még éjszakába nyúlóan beszélgettek takarókra, babzsákokra telepedve a fiatal fiúk – lányok az események hatása alatt. A zenekar tagjai egyaránt dedikáltak papírfecnikre, pólókra, karokra kifulladásig, majd mintha mi sem lenne természetesebb felpattantak egy HÉV szerelvényre és búcsút intettek.
Köszönjük ezt a fantasztikus hangulatú estét és hogy együtt lehettünk!
 
Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető