Megnyílt Külüs László festőművész kiállítása

Megnyílt Külüs László festőművész kiállítása

Tegnap nagy érdeklődés mellett nyitottuk meg Külüs László Barcsay – díjas budakalászi festőművész kiállítását, aki művészeti munkája mellett szakkört vezet nálunk és rajztanárként is tevékenykedik. “A sok hónapos bezártság után újra élőben kiállítást látni, igazán felemelő érzés volt. Végre újra ott állhattunk a képek előtt és hagyhattuk, hogy azok megszólítsanak, meséljenek nekünk. A művész képei pedig mesélnek: az otthonról, a családról, az oktatásról, a festészetről és az egész világról. Külüs László varázslatos eszközei a tiszta alapszínek, azok kontrasztos használata, az absztrakt és figurális elemek vegyítése. Művészetét az ösztönös gesztus és a gyermeki őszinteség jellemzi. A kiállítás az otthon érzését teremti meg bennünk, a látogató a képeket nézve azt érzi, mintha a művészt már régóta ismerné.” – osztotta meg velünk gondolatait Tenk Dóra, a T-Art Alapítvány kurátora, miután megnyitotta a kiállítást.

Az eseményen Benkó Attila intézményvezető köszöntötte a vendégeket és Hidasi Orsolya, a Kalász Alapfokú Művészeti Iskola díjazott pedagógusa adta elő csellójátékát.

A tárlat megtekinthető a kávézóban július 10-ig.

Gratulálunk a művésznek!

Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető