‘Mert kellett egy hely’

‘Mert kellett egy hely’

Elindult a Mentáskert termelői piac a Művelődési Ház udvarán. Régóta készültek erre a napra a szervezők és az őstermelő gazdák is, így végre bemutathatták nagy gonddal előállított termékeiket. A vásárlókat ínycsiklandó péksütemények, friss zöldség – gyümölcs, füstölt hentesáru, kézműves portékák, gomba, méz, tészta, tojás és palánták várták. A hangulatot a Zeneiskolából átszűrődő hangszerkíséret tette teljessé.
Köszönjük a látogatást és azt, hogy vásárlásukkal támogatják a hazai termelőket! Várjuk továbbra is Önöket minőségi kínálattal, szép környezetben továbbra is minden csütörtökön 14 – 19 óra között.
A gazdák listája:
Janecska András – füstölt hús
Holicza Árpádné – tejtermék
Császár Tünde – kerámia
Borgulya Gizella – gomba
Kis Mihók Erzsébet – kézműves termékek
Zsigmond Istvánné – növények
Virágh István – pékáru
Juhász Árpád – szörp
Farkas Levente – gyümölcslé
Tenkes Ónodi Krisztina – fűszer
Tolner Kata – tejtermék
Dezső Viktória – méz
Katona Szilvia – palánta
Imre Zsolt – szörp
Hegedűs Andrea – kozmetikum
Sólyom Viktória – tejtermék
Vulpoi Brigite – zöldség
Tajnay Eszter – sütemény
Gál Andrea – tejtermék, füstölt hús
Karl Györgyné – palánta
Tányéros Péter méz
Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető