Mikulás Kommandó

Mikulás Kommandó

A budakalászi Szent Ferenc Karitász Csoport jótékonysági akciójához idén a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár is csatlakozik. Az intézményünk bejáratánál kihelyezett kosárban játékokat, kisebb felajánlásokat gyűjtünk november 28-ig nyitvatartási időben.
“Ha ajándékot adsz: add a szíveddel, nehogy a kinyújtott kéz ott maradjon viszonzást várni.” (Mürai Szent Miklós)
Az eddigi Mikulás Kommandók keretében Szent Miklós ünnepén a szervezők igyekeztek titokban meglepni a helyi, nehéz körülmények között élő, vagy lelkileg elárvult gyermekeket, ezért december 6-án este beakasztottak egy-egy csomagot és miután becsöngettek, egy közeli leshelyről figyelték, hogy rendben gazdára talált-e az ajándék. Minden csomagban volt egy levél is a gyerekeknek Szent Miklós püspöktől, melyben bemutatkozott és kérte, hogy ők is szerezzenek örömet másnak hasonló módon. A szervezet idén is folytatja ezt a hagyományt.
A háztartásokban feleslegessé vált, de jó állapotú, főként fejlesztő játékokat (építő játékok, puzzle, ép tárasas, Rubik kocka, plüssök kivételével) várunk, melyek 3-12 év közötti gyerekeknek szólnak és méretüket tekintve beférnek egy normál szatyorba. Felajánlásaikat szívből köszönjük a Szent Ferenc Karitász Csoport mottójával élve:
“Adni jó! Segíteni élmény! A szolgálat felemel!”