Módszervásár a Faluházban – a jó példa ragadós

Módszervásár a Faluházban – a jó példa ragadós

A Nemzeti Művelődési Intézet harmadik alkalommal szervezte meg Módszervásár elnevezésű szakmai napját, amelynek először adott otthont tegnap a Kós Károly Művelődési Ház. Az esemény 140 vendég érdeklődésére tartott számot, vendégeink főként Pest megyéből érkeztek, de képviseltette magát Sopron, Debrecen, Szombathely, Zenta és Temesvár városa is.

 

A program során a szakemberek mellett az egyetemek tanárai és hallgatói is értekezhettek egymással, ezzel is erősítve a Pest megyei hálózatosodást és a szakma népszerűsítését. A Módszervásáron Dr. Mócz Dóra (Kodolányi János Egyetem), főiskolai tanár, intézetigazgató, tanszékvezető, illetve Dr. Jászberényi József (Milton Friedman Egyetem), főiskolai tanár, felnőttképzési igazgató tartottak előadást.

 

A poszterséta keretében a résztvevő közművelődési intézmények, közösségi színterek, hallgatók jó példákról készített plakátjait lehetett megismerni. Benkó Attila intézményvezető városunk bemutatása mellett a Sétálj Budakalászon programunk koncepcióját ismertette. Módszerünk pozitív visszhangját jelezte, hogy az esemény egyes elemeit más településeken is átveszik majd a gyakorlatban. Nagy örömünkre szolgál emellett az is, hogy a kerekasztal beszélgetésen két gyerektánccsoportunk is fellépési felkérést kapott más városoktól. A programon résztvevők nagy érdeklődéssel járták körbe a Művelődési Házat és szemlélték meg építészeti megoldásait.

 

Előremutató számunkra az is, hogy mivel a Nemzeti Művelődési Intézet kiemelten ajánlott szakmai gyakorlóhelyeként választotta meg intézményünket, így a jövőben is folyamatosan számíthatunk a szakma ifjú tehetségeire.