Újraindult a Képzőművész Kör

Újraindult a Képzőművész Kör

Külüs László Barcsay díjas festőművész vár minden érdeklőt ismét a Képzőművész Körbe. Hobbiként vagy szakirányú felvételire készülve, mindenki a saját tudásszintjének megfelelő feladatokon keresztül sajátíthatja el a különböző rajzi és festészeti módszereket.

A foglalkozásokon a következő témákkal, anyagokkal ismerkedhetünk meg:

  • kockológia
  • forgástestek és egyszerű csendéletek, egy illetve két ponton rögzített drapéria
  • a szén, mint rajzi technika
  • a porpasztel, mint festői eszköz
  • művészeti anatómia, csonttan
  • portré és mozdulatrajz
  • akvarell és akril

A képzőművész körbe járók nyaranta vidám hangulatú napközis művésztelepen vehetnek részt, ahol belekóstolhatnak a pein-air festészetbe.
Lehetséges helyszínek: Kálvária domb, Duna-part, Omszk-park, Budakalász utcái.

A művészettörténeti alapok elsajátítását, illetve a felvételire való felkészülést  Külüs László youtube csatornája segíti:
A foglalkozásokon minden szerdán és pénteken 16 – 19 óra között vehetnek részt az érdeklődők.
Külüs László csoportvezető elérhetősége : 06-30-954-2781
Tájékoztató az újranyitásról

A 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár soron következő rendelkezésig – a rendeletben leírtakat figyelembe véve – az intézménybe történő belépést bizonyos feltételekhez köti. Intézményünknek ellenőrzési kötelezettséget is előír a rendelet, melynek betartását ellenőrzik, és a hiányosságokat szankcionálják, ezért a szabályok betartása minden látogatónk számára kötelező, ebben számítunk megértésükre és együttműködésükre.

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár 2021. május 10-én újra megnyit.
A csoportfoglalkozások, szakkörök a csoportvezetőkkel egyeztetve újra indulnak.
A Zeneiskola próbái újra megtarthatóak intézményünkben.
2021. május 10. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
Az intézménybe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető.
 

Együttműködésüket megköszönve, várjuk Önöket szeretettel!

Benkó Attila

intézményvezető